
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кейл кейл | 7 - 8 листа лист | |
ябълки ябълка | 0,5 бр. бр. | |
тикви Хокайдо тиква Хокайдо | 150 g g | |
козе сирене козе сирене | 50 g g | |
маково семе маково семе | 0,5 ч.л. ч.л. |
За захаросаните орехи
орехи
орех (пекан) | 30 g g | |
кафява захар кафява захар | 1 с.л. с.л. | |
краве масло краве масло | 0,5 ч.л. ч.л. | |
вода вода | 1 с.л. с.л. | |
червен пипер
червен пипер (лют, на люспи) | ||
сол сол |
За дресинга
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
лимонов сок лимонов сок | 1 с.л. с.л. | |
мед мед | 0,5 ч.л. ч.л. | |
сол сол | 0,25 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЕсенна салата с кейл, ябълки, печена тиква и сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме тиквата на кубчета. Овкусяваме ги с маслиново масло, сол и черен пипер. Запичаме тиквата на 180° С, докато омекне.
Накълцваме орехите на едро и ги запичаме за кратко на котлона в малка тенджерка. Щом започнат да придобиват загар, добавяме водата, захарта, маслото и лютия пипер. Разбъркваме непрекъснато, докато се изпари течността. Изваждаме карамелизираните орехи върху хартия за печене и ги оставяме да се охладят.
Измиваме и подсушаваме кейла. Отстраняваме средната жила и накъсваме листата. Слагаме ги в купа, поливаме с 1 ч.л. маслиново масло и ги масажираме с ръце, докато омекнат. Прехвърляме листата в купа.
Върху тях аранжираме нарязаните на тънки филийки ябълки, охладената тиква и сиренето, нарязано на кубчета. Поливаме салатата с дресинга, поръсваме с карамелизираните ядки и маковото семе, и поднасяме.