
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 6 | ||
сладкарски бои
сладкарска боя (синя и зелена) | |||
зелени чушки зелена чушка | 1 | ||
авокадо
авокадо (узряло) | 2 бр. бр. | ||
сок от лайм сок от лайм | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеДраконови яйца в гнездо (яйца с дип от авокадо)
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Варим яйцата във вряща вода за 10 min, за да станат твърди. Заливаме ги със студена вода и ги оставяме да изстинат малко. Притискаме леко черупките на яйцата от всички страни, за да се образуват пукнатини. Поставяме сладкарските бои в 2 купи и ги разтваряме с вода (течността трябва да е интензивно оцветена). Поставяме по 3 яйца във всяка боя, но да са покрити с течност. Оставяме ги за най-малко 3 h или цяла нощ в хладилника, за да поемат боята.
2. Почистваме чушката, отстраняваме семките и я нарязваме на тесни ивици. Разполовяваме двата броя авокадо, отстраняваме костилките и намачкваме на едро месестата част със сока от лайм. Овкусяваме получения дип със солта и черния пипер и го изсипваме в чиния. Около него подреждаме ивиците чушка като гнездо. Обелваме яйцата и ги подреждаме върху дипа.