Верига от любими рецепти
Драконови яйца в гнездо (яйца с дип от авокадо)

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце6
сладкарски бои сладкарска боя
(синя и зелена)
зелени чушки зелена чушка1
авокадо авокадо
(узряло)
2 бр. бр.
сок от лайм сок от лайм
сол сол
черен пипер черен пипер

Драконови яйца в гнездо (яйца с дип от авокадо)

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Варим яйцата във вряща вода за 10 min, за да станат твърди. Заливаме ги със студена вода и ги оставяме да изстинат малко. Притискаме леко черупките на яйцата от всички страни, за да се образуват пукнатини. Поставяме сладкарските бои в 2 купи и ги разтваряме с вода (течността трябва да е интензивно оцветена). Поставяме по 3 яйца във всяка боя, но да са покрити с течност. Оставяме ги за най-малко 3 h или цяла нощ в хладилника, за да поемат боята.

2. Почистваме чушката, отстраняваме семките и я нарязваме на тесни ивици. Разполовяваме двата броя авокадо, отстраняваме костилките и намачкваме на едро месестата част със сока от лайм. Овкусяваме получения дип със солта и черния пипер и го изсипваме в чиния. Около него подреждаме ивиците чушка като гнездо. Обелваме яйцата и ги подреждаме върху дипа.