
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
моркови морков | 350 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | ||
червено вино
червено вино (Шери) | 50 ml ml | ||
бульон бульон | 600 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
скариди
скарида (размразени) | 100 g g | ||
див чесън див чесън | 6 листа лист | ||
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | ||
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | ||
дървени шишчета дървени шишчета | 4 бр. бр. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМорковено капучино с шишчета от скариди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели морковите и лука, нарежи ги на ситно и ги задуши в горещо масло. Загаси с шерито, долей бульона, овкуси със сол и черен пипер и остави да се готви 20 min до омекване.
2. Нанижи скаридите на дървените шишчета, като между всеки две скариди нанизвай по един лист див чесън. Разбий 50 g сметана почти до втвърдяване. Нарежи останалия див чесън.
3. Пасирай супата с останалата течна сметана и я овкуси. Запържи шишчетата със скаридите в горещо олио от всички страни за 3 - 5 min. Сипи супата в 4 малки чаши за капучино или стъклени чаши, разпредели разбитата сметана и шишчетата в тях и поръси с ивиците див чесън.