Верига от любими рецепти
Морковено капучино с шишчета от скариди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

моркови морков350 g g
лук лук1 глави глава
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
червено вино червено вино
(Шери)
50 ml ml
бульон бульон600 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
скариди скарида
(размразени)
100 g g
див чесън див чесън6 листа лист
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
дървени шишчета дървени шишчета4 бр. бр.

Морковено капучино с шишчета от скариди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Обели морковите и лука, нарежи ги на ситно и ги задуши в горещо масло. Загаси с шерито, долей бульона, овкуси със сол и черен пипер и остави да се готви 20 min до омекване.

2. Нанижи скаридите на дървените шишчета, като между всеки две скариди нанизвай по един лист див чесън. Разбий 50 g сметана почти до втвърдяване. Нарежи останалия див чесън.

3. Пасирай супата с останалата течна сметана и я овкуси. Запържи шишчетата със скаридите в горещо олио от всички страни за 3 - 5 min. Сипи супата в 4 малки чаши за капучино или стъклени чаши, разпредели разбитата сметана и шишчетата в тях и поръси с ивиците див чесън.