Верига от любими рецепти
Вампирска захапка (ябълкови резени с меден крем)

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

извара извара
(нискомаслена)
150 g g
мед мед30 g g
готварска сметана готварска сметана50 ml ml
ягоди ягода4
зелени ябълки зелена ябълка2
лимонов сок лимонов сок
бадемови пръчици бадемови пръчици
(за декорация )

Вампирска захапка (ябълкови резени с меден крем)

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(4)

Начин на приготвяне

1. За крема разбъркваме изварата с 25 g мед. Разбиваме сметаната на гъст крем, добавяме я и разбъркваме внимателно с движения от долу нагоре. Изсипваме в купа и отгоре накапваме останалия мед.

2. Почистваме ягодите и ги разрязваме на две по дължина. Измиваме ябълките и ги разрязваме на четири. Отстраняваме семките, като внимаваме да не режем твърде дълбоко в резена. От страната на кората изрязваме малък прорез, така че да се оформи уста. С четка намазваме с лимонов сок парчетата ябълка от всички страни.

3. Във всеки процеп поставяме по една половинка ягода като език. По горния и долния ръб набождаме напречно бадемови пръчици като зъби и ги подреждаме неравномерно. Поставяме вампирските захапки върху поднос и ги сервираме веднага с меден крем за топене.

Купи в Lidl

Български ягоди Български ягоди
Български ягоди
12.06 - 18.06
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.