
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
извара
извара (нискомаслена) | 150 g g | |
мед мед | 30 g g | |
готварска сметана готварска сметана | 50 ml ml | |
ягоди ягода | 4 | |
зелени ябълки зелена ябълка | 2 | |
лимонов сок лимонов сок | ||
бадемови пръчици
бадемови пръчици (за декорация ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВампирска захапка (ябълкови резени с меден крем)
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. За крема разбъркваме изварата с 25 g мед. Разбиваме сметаната на гъст крем, добавяме я и разбъркваме внимателно с движения от долу нагоре. Изсипваме в купа и отгоре накапваме останалия мед.
2. Почистваме ягодите и ги разрязваме на две по дължина. Измиваме ябълките и ги разрязваме на четири. Отстраняваме семките, като внимаваме да не режем твърде дълбоко в резена. От страната на кората изрязваме малък прорез, така че да се оформи уста. С четка намазваме с лимонов сок парчетата ябълка от всички страни.
3. Във всеки процеп поставяме по една половинка ягода като език. По горния и долния ръб набождаме напречно бадемови пръчици като зъби и ги подреждаме неравномерно. Поставяме вампирските захапки върху поднос и ги сервираме веднага с меден крем за топене.