
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 75 g g | ||
брашно брашно | 300 g g | ||
захар захар | 90 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
меки лакрицови бонбони меки лакрицови бонбони | 175 g g | ||
млечен шоколад млечен шоколад | 125 g g | ||
яйца яйце | 1 | ||
мътеница мътеница | 250 ml ml | ||
пудра захар пудра захар | 200 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСладки черепи (лакрицови шоколадови мъфини)
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разтопяваме маслото и го оставяме малко да изстине. Смесваме брашното, захарта, солта и бакпулвера. Нарязваме 125 g лакрица и 95 g шоколад на кубчета и ги разбъркваме с брашнената смес.
2. Разбиваме яйцето, мътеницата и изстиналото масло и разбъркваме за кратко с брашнената смес. Поставяме хартиени формички в тава за мъфини и изсипваме в тях тестото. Печем в предварително загрята на 200°C фурна за 25 - 30 min. Оставяме мъфините да изстинат върху кухненска решетка.
3. Пресяваме пудрата захар и я разбиваме с малко вода до получаването на гъста глазура. За очите на черепите изрязваме кръгове от останалите лакрицови бонбони. Намазваме дебело мъфините със захарната глазура и отгоре поставяме по 2 парчета лакрица за очи. Оставяме мъфините да изсъхнат.
4. Разтопяваме останалия шоколад на гореща водна баня. Изсипваме го в пош или в плик за замразяване, на който отрязваме малко ъгълче. Шприцоваме с шоколада носните кухини и отвора за устата и оставяме „черепите“ да изсъхнат.