
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бутер тесто бутер тесто | 275 g g | ||
виенски кренвирши виенски кренвирш | 5 бр. бр. | ||
горчица горчица | 3 ч.л. ч.л. | ||
майонеза майонеза | 60 g g | ||
заквасена сметана
заквасена сметана (пълномаслена) | 100 g g | ||
къри къри | 1 щипки щипка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
захар захар | 1 щипки щипка | ||
куркума
куркума (по желание ) | |||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечени мумии с яйца (кренвирши в тесто с дип от горчица)
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарязваме тестото на 10 ленти (ок. 3 cm широки). Нарязваме на две кренвиршите. Увиваме всяка половинка в тесто, като то трябва леко да се припокрива, а в единия край кренвиршът да се вижда малко за глава. Нареждаме увитите кренвирши на разстояние един от друг върху покрита с хартия за печене тава и намазваме леко тестото с вода. Печем в предварително загрята на 200°C фурна 20 - 25 min, докато станат хрупкави.
2. Междувременно за дипа разбиваме 2 ч.л. горчица с майонезата и сметаната. Овкусяваме с къри, сол, черен пипер, малко захар и куркума, за да оцветим дипа жълт. Оставяме „мумиите“ да изстинат леко. С клечка за зъби или дръжка на лъжичка поставяме върху кренвиршите малки точки горчица като очи и сервираме с дипа.