Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
оцет
оцет (прозрачен, за да не се оцветят всички продукти от червен оцет) | 2 l l | |
вода вода | 2 l l | |
бахар бахар | 20 - 30 зърна зърно | |
черен пипер
черен пипер (на зърна) | 50 g g | |
дафинов лист дафинов лист | 10 бр. бр. | |
мащерка
мащерка (прясна) | ||
карамфил карамфил | 10 семена семе |
Туршия от лук и чесън
червен лук червен лук | 3 глави глава | |
чесън чесън | 3 глави глава |
Кисели краставички
корнишони корнишон | 400 g g | |
копър копър | 1 връзка връзка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБързи домашни туршии
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме саламурата от равни количества оцет и вода и добавяме сол, бахар, карамфил, дафинов лист и черен пипер на зърна. Стандартното количество сол е около 5 – 7 g на 100 ml течност, но може да варира спрямо индивидуалните вкусове.
Подреждаме зеленчуците и подправките в буркани и ги заливаме с приготвената марината. Оставяме да изстинат напълно на стайна температура и затваряме с капачки. Прибираме ги в хладилник, ако ще ги консумираме в рамките на седмица.
Ако искаме да консумираме туршията по-дълго време, стерилизираме бурканите с дъното нагоре за 5 min в голяма тенджера с вряща вода. Изваждаме ги и оставяме да се охладят. След това може да ги съхраняваме извън хладилник, на сухо и хладно място.