Верига от любими рецепти
Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат700 g g
подправка за барбекю подправка за барбекю
кетчуп кетчуп100 g g
мед мед30 g g
бърбън бърбън50 ml ml
краве масло краве масло50 g g
картофи картоф1 kg kg
оцет оцет10 ml ml
ементал ементал200 g g
мащерка мащерка3 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(11)

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинския врат обилно с подправката за барбекю, като добре я втриваме в месото. Покриваме го с фолио и го оставяме в хладилник за няколко часа, след което го запичаме на грил или в грил тиган с малко маслиново масло от двете страни до готовност.

Ако използваме грил тиган, след като извадим месото, в същия тиган наливаме бърбъна (това се нарича деглазиране - течността повдига всички частици от дъното на съда и те придават допълнително вкус на соса), добавяме меда и изчакваме да се сгъсти. След това слагаме кетчупа и оцета и редуцираме за няколко минути. Накрая добавяме маслото, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме интензивно, докато маслото се стопи.

Картофите обелваме и разрязваме наполовина. Поставяме ги в тава с малко вода на дъното и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка. Печем около 45 минути в предварително загрята на 180°С фурна, като малко преди да са готови, ги поръсваме с настърган ементал и връщаме във фурната, докато той се разтопи.

Как да сервираме:
Поднасяме грилования свински врат, полят с барбекю соса и гарниран със запечените с ементал картофи. Допълваме с бира, като за предпочитане е тъмното пиво.

Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи
50 min

Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи

Съставки

свински врат
700 g
подправка за барбекю
кетчуп
100 g
мед
30 g
бърбън
50 ml
краве масло
50 g
картоф
1 kg
оцет
10 ml
ементал
200 g
мащерка
3 стрък
маслиново масло
сол
черен пипер
Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи
50 min

Step 1

Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи

Овкусяваме свинския врат обилно с подправката за барбекю, като добре я втриваме в месото. Покриваме го с фолио и го оставяме в хладилник за няколко часа, след което го запичаме на грил или в грил тиган с малко маслиново масло от двете страни до готовност.

Ако използваме грил тиган, след като извадим месото, в същия тиган наливаме бърбъна (това се нарича деглазиране - течността повдига всички частици от дъното на съда и те придават допълнително вкус на соса), добавяме меда и изчакваме да се сгъсти. След това слагаме кетчупа и оцета и редуцираме за няколко минути. Накрая добавяме маслото, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме интензивно, докато маслото се стопи.

Картофите обелваме и разрязваме наполовина. Поставяме ги в тава с малко вода на дъното и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка. Печем около 45 минути в предварително загрята на 180°С фурна, като малко преди да са готови, ги поръсваме с настърган ементал и връщаме във фурната, докато той се разтопи.

Как да сервираме:
Поднасяме грилования свински врат, полят с барбекю соса и гарниран със запечените с ементал картофи. Допълваме с бира, като за предпочитане е тъмното пиво.

свински врат: 700 g
подправка за барбекю
кетчуп: 100 g
мед: 30 g
бърбън: 50 ml
краве масло: 50 g
картоф: 1 kg
оцет: 10 ml
ементал: 200 g
мащерка: 3 стрък
маслиново масло
сол
черен пипер
Грилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи

Feedback

How did you like cooking with us?

Още любими рецепти

шеф Шишков
шеф Шишков
Грил стек с пюре от картофи и свежо колсло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Грил стек с пюре от картофи и свежо колсло
60 min
(4)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Грилован свински врат с масло дьо Пари

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Грилован свински врат с масло дьо Пари
1:20 h
(6)
шеф Шишков
шеф Шишков
Домат с мус от сирена и грилована тиквичка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Домат с мус от сирена и грилована тиквичка
20 min
(40)
Тортелони със сос от манголд и бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Тортелони със сос от манголд и бекон
40 min
(1)
Свински стек с бобова гарнитура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свински стек с бобова гарнитура
45 min
(0)
шеф Манчев
шеф Манчев
Продукти в продажба
Свински котлет и бекон на грил с мак и чийз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свински котлет и бекон на грил с мак и чийз
60 min
(1)
сем. Велчеви
сем. Велчеви
Продукти в продажба
Шпикована свинска плешка с бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Шпикована свинска плешка с бекон
2:00 h
(18)
Свинско филе с аспержи в сметанов сос и ориз с див керевиз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свинско филе с аспержи в сметанов сос и ориз с див керевиз
40 min
(0)
шеф Манчев
шеф Манчев
Гнездо от кайма с гарнитура от картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Гнездо от кайма с гарнитура от картофи
45 min
(3)
шеф Манчев
шеф Манчев
Продукти в продажба
Пълнен свински врат със зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Пълнен свински врат със зеленчуци
1:20 h
(11)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Свинско миланезе със салата от кореноплодни зеленчуци и ябълка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свинско миланезе със салата от кореноплодни зеленчуци и ябълка
30 min
(0)
шеф Манчев
шеф Манчев
Запечен със скаморца свински врат със сотирани зеленчуци и гъбен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Запечен със скаморца свински врат със сотирани зеленчуци и гъбен сос
50 min
(4)
сем. Дуцови
сем. Дуцови
Качамак с пръжки и сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Качамак с пръжки и сирене
30 min
(16)
шеф Манчев
шеф Манчев
Продукти в продажба
Свинско ала „Строганов“ с картофено пюре

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свинско ала „Строганов“ с картофено пюре
50 min
(21)
Пълнени чушки с кайма, червен боб и царевица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Пълнени чушки с кайма, червен боб и царевица
1:15 h
(3)