Верига от любими рецепти
Кростини с шунка и пъпеш, с домати и манго и с крем сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

чери домати чери домат100 g g
авокадо авокадо0,5 бр. бр.
манго манго0,5 бр. бр.
кориандър кориандър4 стръка стрък
сок от лайм сок от лайм2 ч.л. ч.л.
пъпеш пъпеш100 g g
шунка шунка80 g g
босилек босилек4 скилидки скилидка
крем сирене крем сирене50 g g
краставици краставица100 g g
спанак спанак1 шепи шепа
пушена сьомга пушена сьомга4 резена резен
хляб хляб12 филии филия
маслиново масло маслиново масло8 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Кростини с шунка и пъпеш, с домати и манго и с крем сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(0)

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме доматите на ситно. Отстраняваме костилката и кората на авокадото. Нарязваме месестата част на мангото. Измиваме кориандъра, подсушаваме и нарязваме листата. Смесваме съставките със сока от лайм. Подправяме със сол и черен пипер.
Обелваме и нарязваме пъпеша. Измиваме босилека, подсушаваме го и го нарязваме на тънки лентички.
Разполовяваме краставицата по дължина и я нарязваме на тънки ивици. Измиваме и отцеждаме спанака.
Намазваме филийките хляб с маслиновото масло и ги препичаме в загрят тиган от двете страни до златисто кафяво.
Първите 4 филийки намазваме със сместа от домати и манго. Другите 4 гарнираме с шунка, пъпеш и босилек. А последните намазваме с крема сиренето и отгоре добавяме краставица, спанак и пушена сьомга.