Верига от любими рецепти
Брускети с вегански пастет с маслини, сушени домати и домашно песто

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Предложение за домашни събирания и партита. Подходящо за уелкъм дринк.

Съставки

багети багета
(пълнозърнеста със семена)
1 бр. бр.
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
вегански пастет вегански пастет
(с маслини)
180 g g
сушени домати сушен домат140 g g
ядки ядки50 g g
босилек босилек3 - 4 стръка стрък
лимони лимон
(сокът и кората)
1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло150 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Брускети с вегански пастет с маслини, сушени домати и домашно песто

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

Нарязваме багетата на тънко. Можем да използваме машината за рязане на хляб в магазините на Лидл за повече удобство.

Намазваме филийките с разполовените скилидки чесън и малко маслиново масло. Изпичаме ги във фурна на 180° C за 10 min, докато стана хрупкави.

Когато изстинат, ги намазваме с вегански пастет с маслини и добавяме нарязаните сушени домати, така че да се получи купчинка.

В блендер пасираме листата на босилека или магданоза заедно със сока и кората от лимона, ядките и малко маслиново масло (може да използваме това от сушените домати).

Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме пестото към брускетите.