
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
багети
багета (пълнозърнеста със семена) | 1 бр. бр. | |
чесън чесън | 1 - 2 скилидки скилидка | |
вегански пастет
вегански пастет (с маслини) | 180 g g | |
сушени домати сушен домат | 140 g g | |
ядки ядки | 50 g g | |
босилек босилек | 3 - 4 стръка стрък | |
лимони
лимон (сокът и кората) | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 150 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБрускети с вегански пастет с маслини, сушени домати и домашно песто
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме багетата на тънко. Можем да използваме машината за рязане на хляб в магазините на Лидл за повече удобство.
Намазваме филийките с разполовените скилидки чесън и малко маслиново масло. Изпичаме ги във фурна на 180° C за 10 min, докато стана хрупкави.
Когато изстинат, ги намазваме с вегански пастет с маслини и добавяме нарязаните сушени домати, така че да се получи купчинка.
В блендер пасираме листата на босилека или магданоза заедно със сока и кората от лимона, ядките и малко маслиново масло (може да използваме това от сушените домати).
Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме пестото към брускетите.