
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червени чушки червена чушка | 100 g g | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
сух салам
сух салам (нарязан на слайсове) | 50 g g | ||
босилек босилек | 5 стръка стрък | ||
целина целина | |||
див лук див лук | |||
яйца яйце | 6 | ||
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | ||
готварска сметана готварска сметана | 6 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
лют червен пипер лют червен пипер | 0,5 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЯйца на фурна със салам и чушка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий чушката, отстрани ѝ семките и я нарежи на фини кубчета. Обели лука и също го нарежи на фини кубчета. Нарежи на ситно салама. Накълцай на ситно зелените подправки.
2. Запържи за 2 min чушката и лука в сгорещено маслиново масло. Овкуси със солта, черния пипер и лютия червен пипер, добави салама и пържи още 2 - 3 min.
3. Смеси със зелените подправки и разпредели в 6 огнеупорни формички (по 150 ml). Сипи във всяка формичка по 1 с. л. сметана и по едно яйце отгоре.
4. Постави формичките в тава и сипи толкова вряща вода, че да покрие ⅔ от тях. Сложи ги в предварително загрята на 175° C фурна и печи 12 - 15 min в зависимост от желаната степен на готовност на яйцата.
5. Преди сервиране овкуси леко със солта и черния пипер. Яйцата на фурна си подхождат с тост или багета.