Верига от любими рецепти
Шоколадово гато

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

краве масло краве масло
(за намазване)
сладоледи сладолед200 g g
ягоди ягода
(за украса)
2

За кафявата смес:

шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр
(натурален)
60 g g
краве масло краве масло50 g g
яйца яйце1
захар захар22 g g
брашно брашно27 g g

За бялата смес:

бял шоколад бял шоколад60 g g
краве масло краве масло40 g g
яйца яйце1
захар захар18 g g
брашно брашно22 g g

Шоколадово гато

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(23)

Начин на приготвяне

Най-важното при приготвянето на този десерт е да направим двете отделни смеси - кафява и бяла, като спазваме много точно грамажа и пропорциите на продуктите.Започваме с кафявата смес, като в дълбока купа смесваме всички необходими за нея продукти без кувертюра и разбиваме енергично до получаването на еднородна смес. Накрая прибавяме и кувертюра, който предварително сме разтопили на водна баня, иразбъркваме добре.Бялата смес приготвяме по същия начин. Когато и двете са готови, взимаме две алуминиеви формички за печене и ги намазваме обилно с масло. Първо слагаме по две лъжици от кафявата смес, за да се покрие дъното на формите, след което по лъжица от бялата и така продължаваме да ги редуваме до края.Печем шоколадовото гато за 6 - 7 min в предварително загрята на 220°С фурна.

Как да сервираме:
След изпичането изваждаме шоколадовото гато, обръщаме го в чиния и го поднасяме горещо, гарнирано с топка сладолед и украсено с ягода.