Верига от любими рецепти
Сотирани миди със сос от кашу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

миди мида
(замразени)
1 kg kg
кашу кашу200 g g
кокосово масло кокосово масло100 ml ml
лук лук
(стар)
100 g g
лимони лимон
(сока от него)
1 бр. бр.
сол сол5 g g
черен пипер черен пипер2 g g
сушени домати сушен домат100 g g
маслини маслина100 g g
мащерка мащерка5 g g
чесън чесън5 g g
коняк коняк20 ml ml

Сотирани миди със сос от кашу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(32)

Начин на приготвяне

Размразяваме почистените и сварени миди. Слагаме ги в тенджера и добавяме ситно нарязания лук заедно с маслините, кокосовото масло и сушените домати, нарязани на ситно. Сотираме ги за около 5–6 min на бавен огън.

Овкусяваме със сол, пипер и чесън.

Доливаме 50 ml вода и овкусяваме с мащерката и сока от лимон. Добавяме натрошените ядки и на бавен огън оставяме соса към мидите да редуцира. Накрая ги фламбираме с коняк. Изсипваме коняка и го палим със запалка.