
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
миди
мида (замразени) | 1 kg kg | ||
кашу кашу | 200 g g | ||
кокосово масло кокосово масло | 100 ml ml | ||
лук
лук (стар) | 100 g g | ||
лимони
лимон (сока от него) | 1 бр. бр. | ||
сол сол | 5 g g | ||
черен пипер черен пипер | 2 g g | ||
сушени домати сушен домат | 100 g g | ||
маслини маслина | 100 g g | ||
мащерка мащерка | 5 g g | ||
чесън чесън | 5 g g | ||
коняк коняк | 20 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСотирани миди със сос от кашу
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Размразяваме почистените и сварени миди. Слагаме ги в тенджера и добавяме ситно нарязания лук заедно с маслините, кокосовото масло и сушените домати, нарязани на ситно. Сотираме ги за около 5–6 min на бавен огън.
Овкусяваме със сол, пипер и чесън.
Доливаме 50 ml вода и овкусяваме с мащерката и сока от лимон. Добавяме натрошените ядки и на бавен огън оставяме соса към мидите да редуцира. Накрая ги фламбираме с коняк. Изсипваме коняка и го палим със запалка.