
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
скумрии скумрия | 4 | ||
домати домат | 500 g g | ||
моркови морков | 1 | ||
лук лук | 2 | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
дафинов лист дафинов лист | 2 | ||
черен пипер черен пипер | 7 - 8 зърна зърно | ||
миди мида | 500 g g | ||
девесил девесил | 1 с.л. с.л. | ||
рибен бульон рибен бульон | 400 ml ml | ||
магданоз
магданоз (по желание) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСкумрия плакия с черноморски миди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Настъргваме моркова, нарязваме лука и доматите и запържваме всичко в малко олио. Добавяме подправките и водата или рибния бульон и изсипваме получената смес в тава при рибата. Печем ги за 20 - 25 min в предварително загрята на 180°C фурна.
През последните 10 min прибавяме и почистените миди и готвим, докато се отворят напълно. Овкусяваме със сол и черен пипер. При поднасяне може да поръсим с пресен магданоз.