Верига от любими рецепти
Скумрия плакия с черноморски миди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

скумрии скумрия4
домати домат500 g g
моркови морков1
лук лук2
олио олио30 ml ml
дафинови листа дафинов лист2
миди мида500 g g
девесил девесил1 с.л. с.л.
рибен бульон рибен бульон400 ml ml
магданоз магданоз
(по желание)
сол сол
черен пипер черен пипер7 - 8 зърна зърно

Скумрия плакия с черноморски миди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(5)

Начин на приготвяне

Настъргваме моркова, нарязваме лука и доматите и запържваме всичко в малко олио. Добавяме подправките и водата или рибния бульон и изсипваме получената смес в тава при рибата. Печем ги за 20 - 25 минути в предварително загрята на 180°C фурна.

През последните 10 минути прибавяме и почистените миди и готвим, докато се отворят напълно. Овкусяваме със сол и черен пипер. При поднасяне може да поръсим с пресен магданоз.