Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listОпашка от омар с майонеза от трюфели и салата от червен портокал и фенел
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме портокала и го нарязваме на парчета. Отделяме сока от другия портокал за дресинга. Отстраняваме дръжката на фенела и нарязваме на фини ивици.
Слагаме фенела, портокалите, маслиновото масло, кориандъра и меда в купа, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да се овкуси.
Отделяме месото на омара от черупката и го запържваме за кратко в масло в сгорещен тиган.
Нарязваме омара на малки парчета и го слагаме в купа с майонезата с трюфели, доматите на кубчета, нарязания шалот и семената нар и разбъркваме. След това поставяме сместа обратно в опашката на омара, подреждаме върху салатата от портокал и фенел и сервираме.