Верига от любими рецепти
Опашка от омар с майонеза от трюфели и салата от червен портокал и фенел

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

опашки от омар опашка от омар4 бр. бр.
майонеза с трюфели майонеза с трюфели180 g g
масло масло2 с.л. с.л.
семена от нар семена от нар2 с.л. с.л.
лук шалот лук шалот0,5 глави глава
домати домат30 g g
резене/фенел резене/фенел1 глави глава
червени портокали червен портокал2 бр. бр.
мед мед1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
кориандър кориандър
(нарязан)
1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Опашка от омар с майонеза от трюфели и салата от червен портокал и фенел

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:10 h
(12)

Начин на приготвяне

Обелваме портокала и го нарязваме на парчета. Отделяме сока от другия портокал за дресинга. Отстраняваме дръжката на фенела и нарязваме на фини ивици.
Слагаме фенела, портокалите, маслиновото масло, кориандъра и меда в купа, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да се овкуси. 
Отделяме месото на омара от черупката и го запържваме за кратко в масло в сгорещен тиган.
Нарязваме омара на малки парчета и го слагаме в купа с майонезата с трюфели, доматите на кубчета, нарязания шалот и семената нар и разбъркваме. След това поставяме сместа обратно в опашката на омара, подреждаме върху салатата от портокал и фенел и сервираме.