
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кралска скарида кралска скарида | 200 g g | ||
нудели нудели | 200 g g | ||
олио олио | 200 ml ml | ||
зелен лук зелен лук | 1 стръка стрък | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
люти чушки люта чушка | 1 - 2 бр. бр. | ||
лайм лайм | |||
кориандър кориандър | |||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържени кралски скариди с нудли
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме 200 ml слънчогледово олио в тенджера и запържваме нудлите за около 2 min. След това ги изваждаме и отцеждаме върху кухненска хартия.
Почистваме и измиваме зеления лук и го нарязваме на ситно. Обелваме и нарязваме чесъна. Измиваме лютите чушки и ги нарязваме на тънки кръгчета.
Подсушаваме размразените скариди. Загряваме 2 с.л. олио в тиган и запържваме скаридите за 3-5 min, като ги обръщаме от двете страни, за да не загорят. След около 2 min добавяме чесъна и лютите чушки. Овкусяваме със сол.
Сервираме скаридите с нудлите и гарнираме със зелен лук, кориандър и резенчета лайм.