Верига от любими рецепти
Кесадия с авокадо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пшенично брашно пшенично брашно
(тип 550)
100 g g
бакпулвер бакпулвер2 щипки щипка
сол сол
къри къри2 - 3 ч.л. ч.л.
яйца яйце2
прясно мляко прясно мляко125 ml ml
авокадо авокадо1
лайм лайм
(сокът и настърганата кора )
1
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
заквасена сметана заквасена сметана
(пълномаслена)
80 g g
шунка шунка
(на кубчета)
40 g g
ементал ементал
(настърган)
60 g g
рукола рукола2 - 3 стръка стрък

Кесадия с авокадо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(1)

Начин на приготвяне

  1. Смеси брашното, бакпулвера, 1 ч.л. сол и кърито. Разбий яйцата, прясното мляко и 125 ml вода. Добави сместа малко по малко към брашното и бъркай непрекъснато до получаване на гладко тесто. Остави да почине за 15 min.
  2. Раздели авокадото на две половини, отстрани костилката, обели го и го нарежи на тънки резени. Веднага ги смеси със сока и кората на лайма и ги остави покрити настрани.
  3. В половината от маслото изпържи две големи палачинки от тестото - около 24 cm всяка. До светлокафяво от двете страни. Когато втората палачинка е готова, я свали от печката, без да я вадиш от тигана. Разстели върху нея заквасената сметана и разпредели резените авокадо, шунката и сиренето. Отгоре постави и другата палачинка и продължи пърженето за още 2 - 3 min под капак на слаб огън.
  4. Свали от печката и остави ястието да си почине покрито за 2 - 3 min. След това плъзни палачинките върху поднос или голяма чиния и ги нарежи на парчета. Гарнирай с рукола.