« Назад

Шоколадова торта с маскарпоне

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(23)
Време
Трудност
23 Рейтинг
Шоколадова торта с маскарпоне
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

+ охлаждане

В блендер смиламе бисквитите и лешниците до много фини трохички, след което ги объркваме с разтопеното масло до получаването на лепкаво тесто. Поставяме хартия за печене на дъното на форма с диаметър около 30 cm и със свалящи се стени. Разстиламе тестото равномерно във формата и печем 10 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
През това време разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме леко да поизстине. Разбиваме охладената сметана със захарта до получаване на пухкав сняг и с помощта на дървена или силиконова шпатула я добавяме към разтопения шоколад. Към получената смес прибавяме маскарпонето и крем сиренето, които предварително сме оставили за около час да се отпуснат на стайна температура. Разбъркваме добре и нанасяме готовата смес равномерно върху изпечения блат. Така оставяме в хладилник за минимум 12 часа да се охлади.
След като тортата е стегнала, приготвяме ганажа. За целта загряваме сметаната и разтопяваме в нея кувертюра и маслото. Разбъркваме до получаването на еднородна смес, след което заливаме тортата и оставяме да се охлади за още минимум пет часа. Накрая сваляме стените на формата за печене и украсяваме с малините.

Как да сервираме:
Поднасяме тортата, нарязана на тънки парчета и украсена с пресни плодове.