Приготвяме соса, като в малка тенджерка оставяме водата, розмарина и мащерката да врат, докато водата остане наполовина. Прецеждаме и слагаме водата заедно с останалите съставки на соса в блендер, след което разбиваме.
Измиваме салатите и ги накъсваме на едро в голяма купа. Прибавяме тиквичката, моркова и целината, нарязани на много тънки ивички, и овкусяваме с готовия билков сос, като разбъркваме добре.
В загрятото олио за 4 – 5 min запържваме пилешкото бонфиле от двете страни. След като е почти готово, добавяме маслото, гъбите, нарязани на слайсове, и накълцания чесън. После добавяме бульона, соевия сос, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и най-накрая с балсамовия оцет. Оставяме соса да се редуцира до необходимата гъстота и отстраняваме от котлона.
Как да сервираме
Нарязваме домата на тънки полумесеци и ги нареждаме покрай ръба на плитка чиния. В средата слагаме от салатата, върху нея от пилето с гъби и завършваме с кълнове за украса. Допълваме с шардоне.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
1 зелени салати зелена салата 1 салата Айсберг салата Айсберг 200 g рукола рукола 100 g тиквички тиквичка 1 моркови морков 50 g целина целина