« Назад

Салата с пилешко бонфиле и билков сос

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Салата с пилешко бонфиле и билков сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Приготвяме соса, като в малка тенджерка оставяме водата, розмарина и мащерката да врат, докато водата остане наполовина. Прецеждаме и слагаме водата заедно с останалите съставки на соса в блендер, след което разбиваме.
Измиваме салатите и ги накъсваме на едро в голяма купа. Прибавяме тиквичката, моркова и целината, нарязани на много тънки ивички, и овкусяваме с готовия билков сос, като разбъркваме добре.
В загрятото олио за 4 – 5 min запържваме пилешкото бонфиле от двете страни. След като е почти готово, добавяме маслото, гъбите, нарязани на слайсове, и накълцания чесън. После добавяме бульона, соевия сос, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и най-накрая с балсамовия оцет. Оставяме соса да се редуцира до необходимата гъстота и отстраняваме от котлона.

Как да сервираме
Нарязваме домата на тънки полумесеци и ги нареждаме покрай ръба на плитка чиния. В средата слагаме от салатата, върху нея от пилето с гъби и завършваме с кълнове за украса. Допълваме с шардоне.