« Назад

Салата с пилешко филе, биволско сирене и дресинг с шипков мармалад

салата

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Салата с пилешко филе, биволско сирене и дресинг с шипков мармалад
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Измиваме и накъсваме салатите, отцеждаме ги и поставяме в дълбока купа. Добавяме разполовените чери домати.

Слагаме в малка тенджера балсамовия оцет заедно с шипковия мармалад и меда и редуцираме сместа за няколко минути, а после я охлаждаме.

Овкусяваме пилешкото бонфиле със сол и черен пипер и го изпичаме от двете страни до златисто в тиган (обикновен или грил – какъвто имаме).

Запичаме биволското сирене върху хартия за печене в сух тиган от двете страни.

Овкусяваме зеленчуците със сол и зехтин, след което ги разпределяме в чинии. Отгоре поставяме плочка запечено сирене, парченца пилешко бонфиле и накрая завършваме с шипков дресинг. Посипваме с нарязаните бадеми. По желание бадемите може да се запекат предварително на сух тиган, за да станат по-ароматни.