« Назад

Сувлаки от свинско месо в пърленка със свежи зеленчуци и дзадзики

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Сувлаки от свинско месо в пърленка със свежи зеленчуци и дзадзики
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Нарязваме свинския бут на кубчета и набождаме парчетата на дървени шишчета. За да не ни изгорят шишчетата във фурната, ги поставяме в купа с вода 1 час преди готвенето. Готовите шишчета подреждаме в тава, на дъното на която слагаме алуминиево фолио, за да не прегаря месото. Овкусяваме със сол, черен пипер, риган и маслиново масло. Печем около 50 min в предварително загрята на 180°С фурна.
Нарязваме зеленчуците и ги поставяме в купички. Дзадзикито и маслините – също. Пърленките намазваме с маслиново масло и риган и ги запичаме в загрят тиган за по 2 – 3 min от всяка страна.
Това ястие се поднася така, че всеки сам да може да си го „сглоби“, като сложи шишчето в пърленка и гарнира с пресните зеленчуци и дзадзикито.