Верига от любими рецепти
Свинско с кускус и свежа салата с рукола и круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
мед мед2 с.л. с.л.
доматен сос доматен сос1 бутилки бутилка
звездовиден анасон звездовиден анасон1
канела канела1 пръчки пръчка
кускус кускус250 g g
краве масло краве масло25 g g
рукола рукола200 g g
круши круша1
айсберг айсберг
червено зеле червено зеле200 g g
ядки ядки
(по избор)
50 g g
лимони лимон1
маслиново масло маслиново масло4 - 5 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско с кускус и свежа салата с рукола и круша

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(7)

Начин на приготвяне

Почистваме свинското от ципите и излишната мазнина и го овкусяваме със сол и черен пипер. Задушаваме нарязания на едро лук и чесън в 2 - 3 с.л.маслиново масло и добавяме към месото. След като се запържи добре от всички страни, слагаме пръчката канела, анасона, меда, поръсваме с червен пипер и добавяме доматения сос. Доливаме 500 mil вода и меда и разбъркваме. Готвим на тих огън под похлупак 1 час и 30 минути - 2 часа, като при необходимост, докато месото ври, може да доливаме вода.

Междувременно приготвяме кускуса според указанията на опаковката и го подправяме с масло, сол и черен пипер. Нарязваме зеленчуците на тънки ленти, а крушата - на кубчета. Разбъркваме ги в дълбока купа и овкусяваме с изцедения сок на лимона,маслиново масло и сол. Отгоре поръсваме с ядките.

Поднасяме свинското, полято със соса от готвенето, гарнираме с кускуса и сервираме със свежата салата.

Купи в Lidl

Салата АйсбергСалата Айсберг
Салата Айсберг
11.12 - 13.12
-21%
2,29
1,79лв.
КрушиКруши
Круши
14.12 - 17.12
-52%
5,49
2,59лв.