
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | ||
червен пипер червен пипер | 2 с.л. с.л. | ||
мед мед | 2 с.л. с.л. | ||
доматен сос доматен сос | 1 бутилки бутилка | ||
звезден анасон звезден анасон | 1 | ||
канела канела | 1 пръчки пръчка | ||
кускус кускус | 250 g g | ||
краве масло краве масло | 25 g g | ||
рукола рукола | 200 g g | ||
круши круша | 1 | ||
салата Айсберг салата Айсберг | |||
червено зеле червено зеле | 200 g g | ||
ядки
ядки (по избор) | 50 g g | ||
лимони лимон | 1 | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 - 5 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвинско с кускус и свежа салата с рукола и круша
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме свинското от ципите и излишната мазнина и го овкусяваме със сол и черен пипер. Задушаваме нарязания на едро лук и чесън в 2 - 3 с.л.маслиново масло и добавяме към месото. След като се запържи добре от всички страни, слагаме пръчката канела, анасона, меда, поръсваме с червен пипер и добавяме доматения сос. Доливаме 500 mil вода и меда и разбъркваме. Готвим на тих огън под похлупак 1 час и 30 минути - 2 часа, като при необходимост, докато месото ври, може да доливаме вода.
Междувременно приготвяме кускуса според указанията на опаковката и го подправяме с масло, сол и черен пипер. Нарязваме зеленчуците на тънки ленти, а крушата - на кубчета. Разбъркваме ги в дълбока купа и овкусяваме с изцедения сок на лимона,маслиново масло и сол. Отгоре поръсваме с ядките.
Поднасяме свинското, полято със соса от готвенето, гарнираме с кускуса и сервираме със свежата салата.