
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
наденица
наденица (за грил) | 540 g g | |
олио олио | 40 ml ml | |
домати домат | 4 | |
доматено пюре доматено пюре | 320 g g | |
канела канела | 2 пръчки пръчка | |
лук лук | 4 глави глава | |
кафява захар кафява захар | 70 g g | |
див чесън див чесън | 4 скилидки скилидка | |
магданоз магданоз | 1 връзка връзка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listНемска яхния с наденица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме наденицата на тънки кръгчета и я запържваме в загрятoто олио. Когато придобие златист загар, към нея добавяме лука, нарязан на ситни кубчета. След като лукът омекне, прибавяме доматите, предварително обелени и нарязани на много малки кубчета.
След тях слагаме захарта и канелата, овкусяваме с накълцания чесън, сол и пипер, объркваме добре и добавяме доматеното пюре. Когато сместа се сгъсти, доливаме 100 - 150 ml вода и прехвърляме ястието в тава.
Печем яхнията около 15 - 20 min в предварително загрята на 180°С фурна.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз