Верига от любими рецепти
Немска яхния с наденица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

наденици наденица
(за грил)
540 g g
олио олио40 ml ml
домати домат4
доматено пюре доматено пюре320 g g
канела канела2 пръчки пръчка
лук лук4 глави глава
кафява захар кафява захар70 g g
див чесън див чесън4 скилидки скилидка
магданоз магданоз1 връзка връзка

Немска яхния с наденица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(1)

Начин на приготвяне

Нарязваме наденицата на тънки кръгчета и я запържваме в загрятoто олио. Когато придобие златист загар, към нея добавяме лука, нарязан на ситни кубчета. След като лукът омекне, прибавяме доматите, предварително обелени и нарязани на много малки кубчета.

След тях слагаме захарта и канелата, овкусяваме с накълцания чесън, сол и пипер, объркваме добре и добавяме доматеното пюре. Когато сместа се сгъсти, доливаме 100 - 150 ml вода и прехвърляме ястието в тава.

Печем яхнията около 15 - 20 min в предварително загрята на 180°С фурна.

Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз