
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинска плешка
свинска плешка (без кост) | 600 g g | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 - 600 ml ml | |
червено вино червено вино | 250 ml ml | |
зелен фасул зелен фасул | 500 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | |
домати домат | 2 | |
чесън чесън | 6 - 7 скилидки скилидка | |
копър копър | 1 връзка връзка | |
краве масло краве масло | 100 g g | |
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | |
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБавно печена свинска плешка със зелен боб и конкасе от домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме свинската плешка със сол и черен пипер и я поставяме в тава заедно с бульона, 150 ml червено вино и 4 - 5 скилидки чесън. Запечатваме с алуминиево фолио и я печем 6 - 7 часа в предварително загрята на 100°С фурна.
В тиган загрявамемаслиновото масло и задушаваме зеления боб. Прибавяме 50 g масло, овкусяваме със сол и останалия чесън, предварително накълцан. Малко преди да го махнем от котлона, прибавяме доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета, и наситнения копър. Разбъркваме и сваляме от огъня.В малък касерол слагаме останалото масло, мащерката и розмарина, 100 ml червено вино и 50 ml от течността, отделена при печенето на месото. Изчакваме да се редуцира до предпочитаната от нас гъстота.
Поднасяме изпечената плешка върху канапе от зеления боб и допълваме с приготвения сос.