
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБавно печена свинска плешка със зелен боб и конкасе от домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме свинската плешка със сол и черен пипер и я поставяме в тава заедно с бульона, 150 ml червено вино и 4 - 5 скилидки чесън. Запечатваме с алуминиево фолио и я печем 6 - 7 часа в предварително загрята на 100°С фурна.
В тиган загрявамемаслиновото масло и задушаваме зеления боб. Прибавяме 50 g масло, овкусяваме със сол и останалия чесън, предварително накълцан. Малко преди да го махнем от котлона, прибавяме доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета, и наситнения копър. Разбъркваме и сваляме от огъня.В малък касерол слагаме останалото масло, мащерката и розмарина, 100 ml червено вино и 50 ml от течността, отделена при печенето на месото. Изчакваме да се редуцира до предпочитаната от нас гъстота.
Поднасяме изпечената плешка върху канапе от зеления боб и допълваме с приготвения сос.