Верига от любими рецепти
Бавно печена свинска плешка със зелен боб и конкасе от домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинска плешка свинска плешка
(без кост)
600 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 - 600 ml ml
червено вино червено вино250 ml ml
зелен боб зелен боб500 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
домати домат2
чесън чесън6 - 7 скилидки скилидка
копър копър1 връзка връзка
краве масло краве масло100 g g
мащерка мащерка1 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Бавно печена свинска плешка със зелен боб и конкасе от домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

7:00 h
(9)

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинската плешка със сол и черен пипер и я поставяме в тава заедно с бульона, 150 ml червено вино и 4 - 5 скилидки чесън. Запечатваме с алуминиево фолио и я печем 6 - 7 часа в предварително загрята на 100°С фурна.

В тиган загрявамемаслиновото масло и задушаваме зеления боб. Прибавяме 50 g масло, овкусяваме със сол и останалия чесън, предварително накълцан. Малко преди да го махнем от котлона, прибавяме доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета, и наситнения копър. Разбъркваме и сваляме от огъня.В малък касерол слагаме останалото масло, мащерката и розмарина, 100 ml червено вино и 50 ml от течността, отделена при печенето на месото. Изчакваме да се редуцира до предпочитаната от нас гъстота.

Поднасяме изпечената плешка върху канапе от зеления боб и допълваме с приготвения сос.