
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червени чушки червена чушка | 12 бр. бр. |
За плънката
кайма смес кайма смес | 500 g g | |
моркови морков | 1 бр. бр. | |
лук лук | 1 - 2 глави глава | |
чесън чесън | 1 - 2 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 2 - 3 с.л. с.л. | |
ориз ориз | 100 g g | |
червен пипер червен пипер | 1 - 2 с.л. с.л. | |
вода вода | 0,5 ч.ч. ч.ч. | |
домати домат | 400 g g | |
чубрица
чубрица (прясна/сушена) | ||
магданоз
магданоз (за декорация) | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнени чушки с ориз и кайма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измивамe и почиствамe чушките от дръжките и семките. Нарязвамe лука, морковите и чесъна. В широк тиган или тенджера загрявамe 1-2 с.л. олио на средно висока температура. Оформямe каймата на голямо кюфте с размера на тигана и я запържвамe от двете страни, така че да се получи възможно най-много загар. Намачквамe, за да се натроши и я отделяме от тигана.
Добавяме още малко олио и запържваме нарязаните зеленчуци със сол в тигана на средно висока температура за 4-5 min. Добавяме ориза и запържваме за около 3-4 min, до лека прозрачност. Добавяме водата и готвим, докато се изпари. Добавяме доматите, каймата и подправките, разбъркваме и готвим на средна температура за 3-5 min.
Оставяме плънката леко да се охлади, след което пълним чушките и ги нареждаме в тава. Сипваме вода в тавата на 1 пръст височина. Печем на 200° C за 40-60 min, като обръщаме чушките, за да получат загар и от двете страни.
В купа смесваме киселото мляко и яйцата за соса. Загряваме олиото за соса в тиган или тенджера на средна температура и запържваме в него брашното. Добавяме 3 черпака от течността, в която са се готвили чушките и разбъркваме, докато се сгъсти. Постепенно добавяме яйчената смес и бъркаме, докато се сгъсти. Отстраняваме соса от котлона преди да заври, за да не се пресече.
Поднасяме чушките със соса и прясно нарязан магданоз.