Верига от любими рецепти
Джобчета от бутертесто с кайма и грах

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешка кайма телешка кайма
(или смес)
500 g g
лук лук80 g g
грах грах
(замразен)
200 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
бутертесто бутертесто250 g g
яйца яйца1 бр. бр.
червен пипер червен пипер0,5 ч.л. ч.л.
маслиново масло маслиново масло
(екстра върджин )
1 с.л. с.л.

Джобчета от бутертесто с кайма и грах

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(27)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180° C и застиламе тава с хартия за печене.
Запържваме каймата в тиган до готовност. Добавяме лука и чесъна и задушаваме още 2 – 3 min, докато омекнат.
Добавяме замразения грах, червения пипер, солта и черния пипер и разбъркваме добре.
Разточваме бутертестото върху леко набрашнена повърхност и нарязваме на квадратчета. Поставяме супена лъжица от сместа с кайма и грах в центъра на всеки квадрат. Сгъваме бутертестото по диагонал и притискаме краищата с вилица, за да се запечатат.
Слагаме джобчетата с кайма върху подготвената хартия и ги намазваме с разбитото яйце.
Печем в предварително загрята фурна за 15 – 20 min, докато станат със златиста и хрупкава коричка.
Оставяме за кратко да се охладят и сервираме.
Може да поднесат със салата или дип по избор.

Купи в Lidl

Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
20.05 - 26.05
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,99лв.