
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цариградски кюфтенца цариградски кюфтенца | 600 g g | |
олио олио | 2 - 3 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКюфтета по цариградски с картофено пюре и сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме картофено пюре, като първо измиваме добре картофите, слагаме ги в тенджера и ги покриваме с вода. Варим ги за 15 – 20 min. Когато са готови ги белим и намачкваме. Добавяме маслото при топлите картофи, за да се разтопи. След това прибавяме млякото и солта и разбъркваме добре.
Кюфтенцата запържваме в загрят тиган с олио на висока температура, докато получат златист цвят.
Когато са готови ги слагаме в купа.
Добавяме виното в тигана, в който сме пържили кюфтенцата и деглазираме за 2 – 3 min. След това в малка купичка или чашка разбъркваме брашното с водата, докато се получи хомогенна смес. Добавяме я внимателно към виното в тигана при непрестанно бъркане. Изключваме котлона, прибавяме маслото и бъркаме, докато се разтопи. Овалваме кюфтенцата в соса и сервираме с картофеното пюре.
Съвети:
– Техниката на приготвяне на соса с вино се нарича деглазиране.
– Голяма част от вкуса на картофа е в обелката. Точно заради това е добре да ги варим с нея.