Верига от любими рецепти
Телешко варено

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешки джолан телешки джолан800 g g
черен пипер черен пипер
(на зърна)
10 g g
дафинов лист дафинов лист5 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер10 g g
магданоз магданоз10 g g
лук лук50 g g
моркови морков100 g g
картофи картоф150 g g
целина целина100 g g
олио олио50 ml ml

Телешко варено

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(106)

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкия джолан на средно големи кубчета. Слагаме го в тенджера и заливаме с около 4 l студена вода. След като заври, отпенваме белтъка и добавяме черния пипер на зърна, дафиновия лист, дръжките от магданоза и обелките от лука, целината и моркова. Варим за около 2 h и 30 min до готовност на месото. 

В друга тенджера без мазнина запечатваме един по един нарязаните на едро зеленчуци, без картофите. Слагаме ги в купа и добавяме олио. Прецеждаме бульона от свареното месо, овкусяваме със сол и пипер. Слагаме зеленчуците да заврат в бульона, добавяме нарязаните на едри кубчета картофи и свареното месо и готвим до готовност.

Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.