Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Свинско с прясно зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на едри парчета и овкусяваме със сол и пипер. Нарязваме зелката на широки ивици. Настъргваме или нарязваме на ситно доматите, като може да ги обелим предварително.
Загряваме олиото в широк тиган или тенджера на висока температура и запържваме месото за около 5-10 min, докато се получи приятен загар. Добавяме зелето и готвим около 3-5 min, докато омекне леко. Добавяме доматите, водата и подправките, разбърквам и готвим под капак, на минимална температура, докато месото омекне (~1 час). Може също да се изпече в печката на 140° C за около 2 h.
Поднасяме топло, с малко пресни билки.