Верига от любими рецепти
Свинско с прясно зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

зеле зеле1 бр. бр.
свинско месо свинско месо
((врат/бут/плешка/за готвене)
500 - 750 g g
олио олио3 - 4 с.л. с.л.
домати домат500 - 750 g g
вода вода1 ч.ч. ч.ч.
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
дафинов лист дафинов лист1 бр. бр.
сол сол
черен пипер черен пипер
чубрица чубрица
магданоз магданоз

Свинско с прясно зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(93)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета и овкусяваме със сол и пипер. Нарязваме зелката на широки ивици. Настъргваме или нарязваме на ситно доматите, като може да ги обелим предварително.

Загряваме олиото в широк тиган или тенджера на висока температура и запържваме месото за около 5-10 min, докато се получи приятен загар. Добавяме зелето и готвим около 3-5 min, докато омекне леко. Добавяме доматите, водата и подправките, разбърквам и готвим под капак, на минимална температура, докато месото омекне (~1 час). Може също да се изпече в печката на 140° C за около 2 h.

Поднасяме топло, с малко пресни билки.