Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско филе свинско филе | 500 g g | |
готварска сметана готварска сметана | 250 ml ml | |
бяло вино бяло вино | 75 ml ml | |
горчица
горчица (зърнеста) | 2 с.л. с.л. | |
масло масло | 1 с.л. с.л. | |
ябълки ябълка | 1 бр. бр. | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
праз лук праз лук | 120 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
чили чили | ||
магданоз
магданоз (или кервиз) |
За гъбените кошнички
пачи крак пачи крак | 250 g g | |
бутертесто бутертесто | 200 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
масло масло | 2 с.л. с.л. | |
мащерка мащерка | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско филе с горчичен сос и гъбени кошнички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200° C.
В тиган загряваме маслиновото масло и маслото на среден огън. Добавяме наситнените лук и чесън и ги задушаваме, докато омекнат.
Добавяме гъбите пачи крак и мащерката. Подправяме със сол и черен пипер. Запържваме всичко за 8 – 10 min, докато се изпари водата от гъбите. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстинат.
Разточваме бутертестото върху набрашнен плот и нарязваме на квадрати или кръгове, според предпочитанията.
Намазваме форми за мъфини с масло, притискаме бутертестото във формичките и ги пълним с изстиналата гъбена смес.
Намазваме краищата на бутертестото с разбитото яйце.
Печем кошничките за 15 – 20 min или докато бутертестото стане златистокафяво и хрупкаво.
Измиваме свинското филе и го подсушаваме. Загряваме в тиган маслиновото масло, овкусяваме филето със сол и черен пипер и го запечатваме от всички страни.
Изваждаме го от тигана и го оставяме на топло в съд за печене.
Измиваме ябълката, почистваме я и я нарязваме на тънки филийки. Обелваме червения лук и го нарязваме на шайби. Измиваме праза и го нарязваме на колелца.
В същия тиган разтопяваме маслото и задушаваме червения лук, докато стане прозрачен. След това добавяме праза и задушаваме за още 2 – 3 min. Накрая добавяме резенчетата ябълка и задушаваме, докато поомекнат. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Добавяме зеленчуците към свинското филе и оставяме на топло. Малко преди сервиране слагаме всичко в съда за печене с гъбените кошнички във фурната.
Добавяме бялото вино, горчицата и сметаната и оставяме да къкри за кратко.
Изваждаме всичко от фурната, нарязваме свинското филе на филийки, подреждаме заедно със зеленчуците, соса и гъбените кошнички и сервираме топло.