Верига от любими рецепти
Руло „Стефани“ с пъстра гарнитура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма смес кайма смес
("Стара планина")
1 kg kg
олио олио20 ml ml
кашкавал кашкавал150 g g
чубрица чубрица1 ч.л. ч.л.
лук лук1 глави глава
магданоз магданоз1 връзка връзка
яйца яйце3 бр. бр.
белтъци белтък1 бр. бр.
моркови морков1 бр. бр.
кисели краставички кисела краставичка3 бр. бр.
сол сол
черен пипер черен пипер

За гарнитурата

картофи картоф700 g g
масло масло100 g g
готварска сметана готварска сметана50 ml ml
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер5 g g

Руло „Стефани“ поднесено с картофено пюре

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(132)

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме моркова и две яйца. Нарязваме лука и магданоза на ситно, а киселите краставични - на две по дължина.

Подправяме каймата със сол, черен пипер и чубрица. Чукваме едно яйце и прибавяме лука и магданоза. Объркваме добре сместа и я разстиламе върху хартия за печене, предварително намазана с олио. Яйцата нарязваме на четвъртинки и с тях правим един ред по дължината на каймата.

Продължаваме с ред от нарязаните моркови, следват краставичките. Започваме откъм страната на продуктите да завиваме каймата на руло. Притискаме го и оформяме добре, след това го намазваме с леко разбития белтък. В намазнена с олио тава за печене поставяме готовото руло и доливаме вода, колкото да покрие 1 – 2 пръста от дъното. Печем под фолио 35 – 40 min в предварително загрята на 180° С фурна. След това махаме фолиото, поръсваме рулото с настъргания кашкавал и го връщаме да се запече за още 5 – 10 min, докато кашкавалът придобие златист загар.

За гарнитурата почистваме и нарязваме на големи кубчета картофите. В тенджера сипваме 2 l студена вода, добавяме картофите и ги оставяме да заврат до готовност. Добре омекналите картофи ги отцеждаме от водата, добавяме маслото и затоплената сметана. Овкусяваме със сол и черен пипер и с метална бъркалка разбиваме картофите до получаването на хомогенна смес. 

Изчакваме рулото леко да изстине и го нарязваме на парчета. Поднасяме го с гарнитурата от долу.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
29.02 - 03.03
ТОП ЦЕНА
1,99лв.
Български четкани картофиБългарски четкани картофи
Български четкани картофи
29.02 - 03.03
ТОП ЦЕНА
0,99лв.
Кайма смес „Стара планина“Кайма смес „Стара планина“
Кайма смес „Стара планина“
26.02 - 03.03
-28%
6,99
4,99лв.