
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРуло „Стефани“ поднесено с картофено пюре
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Предварително сваряваме моркова и две яйца. Нарязваме лука и магданоза на ситно, а киселите краставични - на две по дължина.
Подправяме каймата със сол, черен пипер и чубрица. Чукваме едно яйце и прибавяме лука и магданоза. Объркваме добре сместа и я разстиламе върху хартия за печене, предварително намазана с олио. Яйцата нарязваме на четвъртинки и с тях правим един ред по дължината на каймата.
Продължаваме с ред от нарязаните моркови, следват краставичките. Започваме откъм страната на продуктите да завиваме каймата на руло. Притискаме го и оформяме добре, след това го намазваме с леко разбития белтък. В намазнена с олио тава за печене поставяме готовото руло и доливаме вода, колкото да покрие 1 – 2 пръста от дъното. Печем под фолио 35 – 40 min в предварително загрята на 180° С фурна. След това махаме фолиото, поръсваме рулото с настъргания кашкавал и го връщаме да се запече за още 5 – 10 min, докато кашкавалът придобие златист загар.
За гарнитурата почистваме и нарязваме на големи кубчета картофите. В тенджера сипваме 2 l студена вода, добавяме картофите и ги оставяме да заврат до готовност. Добре омекналите картофи ги отцеждаме от водата, добавяме маслото и затоплената сметана. Овкусяваме със сол и черен пипер и с метална бъркалка разбиваме картофите до получаването на хомогенна смес.
Изчакваме рулото леко да изстине и го нарязваме на парчета. Поднасяме го с гарнитурата от долу.