
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Кълцаник с лучен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера загряваме олиото и запържваме суровата кълцана наденица, която предварително сме нарязали на парченца с около 2 - 3 cm дължина. Когато се запекат еднакво от всички страни, ги изваждаме в отделна чиния с помощта на решетъчна лъжица.
В същата мазнина запържваме почистения и нарзязан на полумесеци лук. Слагаме маслото и когато лукът омекне достатъчно и започне да се карамелизира, добавяме мащерката и почистената и нарязана на тънки полумесеци ябълка. Овкусяваме със сол и черен пипер и връщаме наденицата в тенджерата.
Доливаме тъмната бира и готвим още десетина минути на среден огън. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сваляме ястието от котлона и го поднасяме топло.