
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кълцаник
кълцаник (сурова кълцана наденица) | 500 g g | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
лук лук | 3 глави глава | ||
ябълки ябълка | 1 | ||
тъмна бира тъмна бира | 200 ml ml | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
мащерка мащерка | 3 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКълцаник с лучен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера загряваме олиото и запържваме суровата кълцана наденица, която предварително сме нарязали на парченца с около 2 - 3 cm дължина. Когато се запекат еднакво от всички страни, ги изваждаме в отделна чиния с помощта на решетъчна лъжица.
В същата мазнина запържваме почистения и нарзязан на полумесеци лук. Слагаме маслото и когато лукът омекне достатъчно и започне да се карамелизира, добавяме мащерката и почистената и нарязана на тънки полумесеци ябълка. Овкусяваме със сол и черен пипер и връщаме наденицата в тенджерата.
Доливаме тъмната бира и готвим още десетина минути на среден огън. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сваляме ястието от котлона и го поднасяме топло.