Верига от любими рецепти
Кълцаник с лучен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кълцаник кълцаник
(сурова кълцана наденица)
500 g g
олио олио50 ml ml
лук лук3 глави глава
ябълки ябълка1
тъмна бира тъмна бира200 ml ml
краве масло краве масло50 g g
мащерка мащерка3 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Кълцаник с лучен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(15)

Начин на приготвяне

В тенджера загряваме олиото и запържваме суровата кълцана наденица, която предварително сме нарязали на парченца с около 2 - 3 cm дължина. Когато се запекат еднакво от всички страни, ги изваждаме в отделна чиния с помощта на решетъчна лъжица.

В същата мазнина запържваме почистения и нарзязан на полумесеци лук. Слагаме маслото и когато лукът омекне достатъчно и започне да се карамелизира, добавяме мащерката и почистената и нарязана на тънки полумесеци ябълка. Овкусяваме със сол и черен пипер и връщаме наденицата в тенджерата.

Доливаме тъмната бира и готвим още десетина минути на среден огън. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сваляме ястието от котлона и го поднасяме топло.