Верига от любими рецепти
Печен свински врат със сос и картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

свински врат свински врат2 kg kg
олио олио2 с.л. с.л.
вино вино2 ч.ч. ч.ч.
вода вода1 - 2 ч.ч. ч.ч.
картофи картоф1,5 kg kg
моркови морков2 - 4 бр. бр.
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 глави глава
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

За соса

масло масло1 с.л. с.л.
брашно брашно1 с.л. с.л.
мащерка мащерка

Печен свински врат със сос и картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(53)

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото със солта и го оставяме да се маринова за 12 h. Тази стъпка може да се пропусне и директно да се изпече, но тогава ще има лека промяна във вкуса. 

Нарязваме зеленчуците на едро и ги нареждаме в тава. Поръсваме ги със сол, черен пипер и маслиново масло. Разбъркваме ги и добавяме цяла глава чесън. Слагаме зеленчуците в силно загрята фурна на 220° C за 30  min, като ги разбъркваме на 2 – 3 пъти.

Запържваме месото с малко олио в силно нагорещен тиган, докато получи наситен загар от всяка страна. Слагаме месото в тавата с вече запечените зеленчуци. Добавяме виното в тигана, в което сме пържили месото и след това заливаме с него зеленчуците и месото. Добавяме и водата в тавата, за да се образува бульон за сос и изпичаме всичко на 150° C, докато месото се сготви.

Когато е готово, го оставяме да си почине за 20 – 30 min извън фурната, преди да го нарежем. Отделяме течността от тавата и с нея приготвяме сос. Запържваме брашното и маслото в малка тенджера на средна степен на котлона, докато съвсем леко покафенеят. При постоянно бъркане добавяме течността от тавата, докато сосът започне да къкри. Прибавяме само вътрешността на печения чесън, мащерката и разбъркваме.

Слагаме в чиния от нарязаното месо, поливаме със соса и сервираме с щипка любов!

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.
Пресни картофиПресни картофи
Пресни картофи
15.04 - 21.04
ТОП ЦЕНА
1,39лв.