
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цяло пиле цяло пиле | 1,2 kg kg | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
корени от джинджифил корен от джинджифил | 10 g g | ||
краве масло краве масло | 60 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 0,5 | ||
моркови морков | 3 | ||
олио олио | 2 с.л. с.л. | ||
доматена паста доматена паста | 2 с.л. с.л. | ||
яйца яйце | 4 | ||
сол сол | |||
кимион
кимион (млян) | 1 ч.л. ч.л. | ||
сминдух сминдух | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
сладък червен пипер сладък червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
лют червен пипер лют червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
сушен риган сушен риган | 1 ч.л. ч.л. | ||
кардамон кардамон | 0,25 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеDoro Wot - пилешка яхния по етиопски
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука, нарежи една глава на едри кубчета, а останалите - на фини кубчета. Обели чесъна и джинджифила и ги накълцай. Смеси подправките.
2. Разтопи маслото и обери образуващата се пяна. Добави фино нарязания лук, чесъна, джинджифила и подправките и запържи 1 - 2 min при непрекъснато бъркане. Остави настрана.
3. Отстрани кожата на пилето, раздели го на 8 - 12 парчета, измий ги и ги подсуши. Залей ги със сока от лимон.
4. Обели морковите, раздели ги на две и ги нарежи на тънки шайби. Задуши ги в сгорещено олио за 2 min заедно с едро нарязания лук. Добави доматената паста, залей с 300 ml вода и добави пилето. Кипни, овкуси със солта и добави маслото с подправки. Остави под капак да къкри ок. 50 min, докато месото омекне.
5. Извади месото, остави го да изстине малко и след това го обезкости. Остави соса да се гъсти малко. Свари твърди яйца във вряща вода. Излей водата, залей ги със студена вода и ги обели.
6. Овкуси соса, добави месото и яйцата и ги остави да се загреят в него. Към ястието се сервират инджера (етиопски плоски питки) или дългозърнест ориз.
Съвет:
По желание към соса може да добавиш заедно с морковите нарязани на кубчета домати или чушки.