Верига от любими рецепти
Люта супа с риба и ориз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пикша пикша
(филе)
400 g g
жасминов ориз жасминов ориз150 g g
пресен лук пресен лук0,5 връзка връзка
кориандър кориандър0,5 връзка връзка
лимонова трева лимонова трева1 стръка стрък
джинджифил джинджифил20 g g
домати домат300 g g
печурки печурка150 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
лайм лайм
(сока)
1 - 2 с.л. с.л.
чили паста чили паста
(Sambal oelek)
2 щипки щипка
соев сос соев сос2 - 3 с.л. с.л.
сол сол

Люта супа с риба и ориз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Почистваме зеления лук и го режем на колелца. Откъсваме листенцата на кориандъра, но запазваме дръжките. Почистваме лимоновата трева и я нарязваме на едро. Обелваме джинджифила, режем го на шайби и го слагаме заедно с дръжките на кориандъра и лимоновата трева във филтъра за чай.

2. Заливаме доматите с гореща вода, обелваме ги, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Измиваме и подсушаваме рибата и я нарязваме на хапки. Сваряваме ориза според указанията върху опаковката във вряща подсолена вода.

3. Кипваме бульона със зеления лук и подправките във филтъра за чай и готвим 2 - 3 min. Овкусяваме пикантно със сока от лайм, чили пастата Sambal oelek и соевия сос. Добавяме рибата и гъбите и готвим 3 min. След това прибавяме доматите за още 2 - 3 min. Подправяме супата и отстраняваме филтъра за чай с подправките.

4. Изливаме водата от ориза и го разпределяме в купички. Отгоре разсипваме супата и я наръсваме с листенца кориандър.