
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пикша
пикша (филе) | 400 g g | ||
жасминов ориз жасминов ориз | 150 g g | ||
пресен лук пресен лук | 0,5 връзка връзка | ||
кориандър кориандър | 0,5 връзка връзка | ||
лимонова трева лимонова трева | 1 стръка стрък | ||
джинджифил джинджифил | 20 g g | ||
домати домат | 300 g g | ||
печурки печурка | 150 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
лайм
лайм (сока) | 1 -2 с.л. с.л. | ||
чили паста
чили паста (Sambal oelek) | 2 щипки щипка | ||
соев сос соев сос | 2 -3 с.л. с.л. | ||
сол сол |
Люта супа с риба и ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почистваме зеления лук и го режем на колелца. Откъсваме листенцата на кориандъра, но запазваме дръжките. Почистваме лимоновата трева и я нарязваме на едро. Обелваме джинджифила, режем го на шайби и го слагаме заедно с дръжките на кориандъра и лимоновата трева във филтъра за чай.
2. Заливаме доматите с гореща вода, обелваме ги, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Измиваме и подсушаваме рибата и я нарязваме на хапки. Сваряваме ориза според указанията върху опаковката във вряща подсолена вода.
3. Кипваме бульона със зеления лук и подправките във филтъра за чай и готвим 2 - 3 min. Овкусяваме пикантно със сока от лайм, чили пастата Sambal oelek и соевия сос. Добавяме рибата и гъбите и готвим 3 min. След това прибавяме доматите за още 2 - 3 min. Подправяме супата и отстраняваме филтъра за чай с подправките.
4. Изливаме водата от ориза и го разпределяме в купички. Отгоре разсипваме супата и я наръсваме с листенца кориандър.