
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ярешка задна четвъртина
ярешка задна четвъртина (или предна) | 1,3 kg kg | ||
чесън чесън | 10 скилидки скилидка | ||
червен пипер червен пипер | 3 с.л. с.л. | ||
гарам масала гарам масала | 2 с.л. с.л. | ||
къри къри | 1 с.л. с.л. | ||
чили на прах
чили на прах (по желание) | 1 ч.л. ч.л. | ||
сумак сумак | 2 с.л. с.л. | ||
бахар бахар | 10 зърна зърно | ||
лимони
лимон (сока и кората) | 2 бр. бр. | ||
домати
домат (големи) | 2 бр. бр. | ||
питки пърленки питка пърленка | 6 бр. бр. | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
зелени чушки зелена чушка | 2 бр. бр. | ||
люти чушки
люта чушка (по желание) | 1 бр. бр. | ||
кисело мляко
кисело мляко (цедено) | 400 ml ml | ||
олио олио | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Ориенталски кебап с ярешко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Време за подготовка: 0:50
Почистваме ярешкото и го поставяме в дълбока тава.
Шпиковаме го, като правим разрези с нож с дълбочина 2 - 3 сm и във всеки поставяме по скилидка чесън.
Смесваме всички подправки без сумака с настърганата лимонова кора, черен пипер и сол и стриваме добре. Добавяме олио до получаване на гладка каша, с която намазваме ярешкото от всички страни.
Добавяме вода в тавата, така че да покрие ½ от месото и завиваме с алуминиево фолио или капак. Печем 4 h на 160° С и още 30 min без фолио на 180° С.
Разрязваме пърленките по средата и ги запичаме на сух тиган.
Режем доматите на кубчета и смесваме със ситно нарязания магданоз.
Овкусяваме със сол, пипер, лимоновия сок и сумака.
Пърленките мажем с цеденото кисело мляко, поставяме охладеното накъсано месо и завършваме със салата.