
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнено печено ярешко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поливаме дреболиите със студена вода и сваряваме за около 30 – 40 min.
Междувременно подготвяме месото за сгъване: обезкостяваме, правим джобче за плънката, почистваме от лойта (оставяме само малко за мазнина). Намазваме с масло, черен пипер и сол.
Сварените дреболии нарязваме на дребни кубчета. Задушаваме ги в тигана с пресен зелен лук, спанак, гъби (на едро), ориз и червен пипер. За задушаването използваме комбинация от олио и масло, като прибавяме и бульон от сварените ярешки дреболии. Накрая добавяме и джоджен и магданоз.
Когато изври течността, плънката е готова. Намазваме плешката с олио, масло, червен пипер и сол. Пълним с плънката джобчето по протежение на плешката. После прегъваме на две и зашиваме, за да се задуши по-добре. Добавяме нарязаните на едро картофи и моркови, глава лук и джоджен. Слагаме остатъка от сместа олио-масло-червен пипер и заливаме с малко бира и бульон от дреболиите.
Завиваме с фолио тавата и печем за час и половина на 200° С в предварително нагорещена фурна.