Верига от любими рецепти
Пълнено печено ярешко по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

ярешка задна четвъртина ярешка задна четвъртина kg kg
ярешки дреболии ярешки дреболии500 g g
ориз ориз50 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
спанак спанак100 g g
джоджен джоджен
(пресен)
0,5 връзка връзка
магданоз магданоз
(пресен)
0,5 връзка връзка
червен пипер червен пипер10 g g
бири бира330 ml ml
картофи картоф100 g g
моркови морков100 g g
лук лук
(стар)
50 g g
гъби гъби150 g g
олио олио100 ml ml
сол сол15 g g
черен пипер черен пипер10 g g
краве масло краве масло20 g g
хартия за печене хартия за печене
алуминиево фолио алуминиево фолио

Пълнено печено ярешко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(9)

Начин на приготвяне

Поливаме дреболиите със студена вода и сваряваме за около 30 – 40 min.

Междувременно подготвяме месото за сгъване: обезкостяваме, правим джобче за плънката, почистваме от лойта (оставяме само малко за мазнина). Намазваме с масло, черен пипер и сол.

Сварените дреболии нарязваме на дребни кубчета. Задушаваме ги в тигана с пресен зелен лук, спанак, гъби (на едро), ориз и червен пипер. За задушаването използваме комбинация от олио и масло, като прибавяме и бульон от сварените ярешки дреболии. Накрая добавяме и джоджен и магданоз.

Когато изври течността, плънката е готова. Намазваме плешката с олио, масло, червен пипер и сол. Пълним с плънката джобчето по протежение на плешката. После прегъваме на две и зашиваме, за да се задуши по-добре. Добавяме нарязаните на едро картофи и моркови, глава лук и джоджен. Слагаме остатъка от сместа олио-масло-червен пипер и заливаме с малко бира и бульон от дреболиите.

Завиваме с фолио тавата и печем за час и половина на 200° С в предварително нагорещена фурна.