Верига от любими рецепти
Телешки флейки с аспержи и сос Холандес

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешки стекове телешки стек
(от младо телешко)
400 g g
аспержи аспержи300 g g
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
чесън чесън2 скилидки скилидка
краве масло краве масло50 g g
розмарин розмарин2 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер
табаско табаско2 - 3 капки капка
лимонов сок лимонов сок5 - 6 капки капка

За соса

краве масло краве масло150 g g
жълтъци жълтък3

Телешки флейки с аспержи и сос Холандес

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(21)

Начин на приготвяне

Сваряваме почистените аспержи в подсолена вода до полуготовност, след което ги вадим и ги охлаждаме в студена вода с лед, за да запазят цвета си. Сотираме ги за 3 - 4 min в тиган с 20 ml маслиново масло, 20 g масло и наситнения чесън. Подправяме със сол и черен пипер.

Соса приготвяме, като разбиваме жълтъците на водна баня. Отделно разтопяваме маслото и започваме да го прибавяме на тънка струя към жълтъците. Продължаваме да разбиваме на водна баня и добавяме щипка сол, няколко капки изцеден лимон и 2 - 3 капки табаско. Разбиваме още малко до получаването на еднородна хомогенна смес.

Отделно в друг тиган загряваме 30 ml маслиново масло и запечатваме от двете страни телешките стекове, които предварително сме овкусили със сол и черен пипер. След като ги обърнем, добавяме 30 g масло и поливаме месото с мазнината. Изваждаме ги след 2 - 3 min, като придобият хубав загар.

Поднасяме телешкия стек върху канапе от сотираните аспержи и поливаме обилно със Холандес.

Купи в Lidl

Гръцко маслиново маслоГръцко маслиново масло
Гръцко маслиново масло
30.01 - 05.02
9,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.