
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешки стекове
телешки стек (от младо телешко) | 400 g g | |
аспержи аспержи | 300 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
розмарин розмарин | 2 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
табаско табаско | 2 - 3 капки капка | |
лимонов сок лимонов сок | 5 - 6 капки капка |
За соса
краве масло краве масло | 150 g g | |
жълтъци жълтък | 3 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТелешки флейки с аспержи и сос Холандес
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме почистените аспержи в подсолена вода до полуготовност, след което ги вадим и ги охлаждаме в студена вода с лед, за да запазят цвета си. Сотираме ги за 3 - 4 min в тиган с 20 ml маслиново масло, 20 g масло и наситнения чесън. Подправяме със сол и черен пипер.
Соса приготвяме, като разбиваме жълтъците на водна баня. Отделно разтопяваме маслото и започваме да го прибавяме на тънка струя към жълтъците. Продължаваме да разбиваме на водна баня и добавяме щипка сол, няколко капки изцеден лимон и 2 - 3 капки табаско. Разбиваме още малко до получаването на еднородна хомогенна смес.
Отделно в друг тиган загряваме 30 ml маслиново масло и запечатваме от двете страни телешките стекове, които предварително сме овкусили със сол и черен пипер. След като ги обърнем, добавяме 30 g масло и поливаме месото с мазнината. Изваждаме ги след 2 - 3 min, като придобият хубав загар.
Поднасяме телешкия стек върху канапе от сотираните аспержи и поливаме обилно със Холандес.