
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПълнено пилешко филе с моцарела и спанак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
С помощта на остър нож отделяме филетата на пилето. Правим дълбок прорез в средата на всяко, за да оформим джоб за плънката. Задушаваме спанака в 10 мл загрятомаслиново масло за 2 - 3 min и го овкусяваме със сол и черен пипер. Пълним филетата със спанака и моцарелата, нарязана на тънки слайсове. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в тиган със загрятомаслиново масло за около 2 - 3 min от всяка страна. След това ги допичаме за десетина минути в предварително загрята на 220°С фурна. След като ги извадим, ги връщаме отново на котлона, където разтопяваме 20 г масло, слагаме розмарина и обливаме филетата с мазнината, за да станат по-сочни и ароматни.
Слагаме виното да заври и прибавяме настърганите ементал и горгонзола. След като се разтопят, добавяме 20 g масло, доливаме сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме соса леко да се сгъсти и го отстраняваме от котолона, след което го пасираме с миксер, за да придобие пухкава и гладка текстура.Сваряваме картофите до готовност, прецеждаме ги от водата, прибавяме маслото и прясното мляко и ги намачкваме. Полученото пюре овкусяваме със сол.
Поднасяме пълненото филе върху канапе от картофено пюре и поливаме със соса.