Верига от любими рецепти
Пълнено пилешко филе с моцарела и спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешко филе пилешко филе300 - 400 g g
моцарела моцарела100 g g
спанак спанак50 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
картофи картоф
(пресни)
300 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
краве масло краве масло80 g g
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
ементал ементал50 g g
сирене Горгонзола сирене Горгонзола50 g g
бяло вино бяло вино100 ml ml
магданоз магданоз1 връзка връзка
розмарин розмарин1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Пълнено пилешко филе с моцарела и спанак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(20)

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож отделяме филетата на пилето. Правим дълбок прорез в средата на всяко, за да оформим джоб за плънката. Задушаваме спанака в 10 мл загрятомаслиново масло за 2 - 3 min и го овкусяваме със сол и черен пипер. Пълним филетата със спанака и моцарелата, нарязана на тънки слайсове. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в тиган със загрятомаслиново масло за около 2 - 3 min от всяка страна. След това ги допичаме за десетина минути в предварително загрята на 220°С фурна. След като ги извадим, ги връщаме отново на котлона, където разтопяваме 20 г масло, слагаме розмарина и обливаме филетата с мазнината, за да станат по-сочни и ароматни.

Слагаме виното да заври и прибавяме настърганите ементал и горгонзола. След като се разтопят, добавяме 20 g масло, доливаме сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме соса леко да се сгъсти и го отстраняваме от котолона, след което го пасираме с миксер, за да придобие пухкава и гладка текстура.Сваряваме картофите до готовност, прецеждаме ги от водата, прибавяме маслото и прясното мляко и ги намачкваме. Полученото пюре овкусяваме със сол.

Поднасяме пълненото филе върху канапе от картофено пюре и поливаме със соса.