Верига от любими рецепти
Портокалов мус в шоколадова черупка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр
(натурален)
200 g g
портокали портокал1 - 2
захар захар30 g g
желатин желатин
(бял)
2 листа лист
заквасена сметана заквасена сметана50 g g
готварска сметана готварска сметана50 ml ml
захаросани портокалови корички захаросани портокалови корички
маточина маточина
хартия за печене хартия за печене

Портокалов мус в шоколадова черупка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(9)

Начин на приготвяне

Накълцай на ситно кувертюра и разтопи ⅔ на водна баня. Свали от котлона и разтопи в него останалия кувертюр.

Напълни с кувертюра 12 - 14 силиконови формички за бонбони (3 cm Ø или гнездата на силиконова миниформа за мъфини) и остави 5 min да изстинe. След това обърни върху решетка за сладкиши над парче хартия за печене и остави 15 min да капe, докато се образуват кухини. Обърни и отстрани излишния шоколад.

Остави шоколадовите черупки да стегнат в хладилника, след това ги извади от формите. Повтори процеса още веднъж със събрания излишен кувертюр, така че да се получат ок. 20 шоколадови черупки.

За муса размекни желатина със студена вода. Настържи фино кората на един портокал. Изстискай плодовете и отмери 100 ml сок. Загрей леко с портокаловата кора и захарта. Изстискай листата желатин, разтопи ги в сока и го разбъркай със заквасената сметана. Остави на хладно, докато масата започне да се желира.

Разбий сметаната на твърд крем, добави към сместа и разбъркай. Остави муса да се желира за 3 - 4 h в хладилника.

Преди сервиране постави муса в шприц с торбичка с отвор за шприцоване. Шприцовай капки мус в шоколадовите черупки. Украси с кубчетата захаросани портокалови корички и листенца маточина.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.