
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
готварска сметана готварска сметана | 150 g g | ||
жълтъци жълтък | 2 | ||
пудра захар пудра захар | 125 g g | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 3 ч.л. ч.л. | ||
кайсиев конфитюр кайсиев конфитюр | 600 g g | ||
ябълков сок ябълков сок | 100 ml ml | ||
ванилова захар ванилова захар | 2 пакетчета пакетче |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБалсамово парфе със задушени кайсии с аромат на ванилия
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Кипни сметаната. Разбий жълтъка и пудрата захар на крем. Наливай бавно горещата сметана в жълтъчния крем, като бъркаш непрекъснато. Постави купата над гореща водна баня и разбивай ок. 7 min, докато сместа започне леко да се сгъстява. Свали купата от водната баня и я остави да изстине малко, като разбъркваш от време на време.
Добави заквасената сметана, разбъркай с движения отдолу нагоре и овкуси сместа с балсамовия оцет. Изсипи я в малка форма за кекс (ок. 20 cm), покрий я с фолио за свежо съхранение и я остави във фризера за една нощ да замръзне.
Измий кайсиите, отстрани костилките и ги нарежи на резени. Кипни ги в ябълковия сок с ваниловата захар и вари на слаб огън 5 - 7 min, докато омекнат. Остави ги да изстинат.
Извади парфето от формата и го нарежи на резени. Гарнирай с кайсиите.
Съвет:
Парфето е особено вкусно, ако използвате балсамов оцет с ябълки.