Верига от любими рецепти
Балсамово парфе със задушени кайсии с аромат на ванилия

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

готварска сметана готварска сметана150 g g
жълтъци жълтък2
пудра захар пудра захар125 g g
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
балсамов оцет балсамов оцет3 ч.л. ч.л.
кайсиев конфитюр кайсиев конфитюр600 g g
ябълков сок ябълков сок100 ml ml
ванилова захар ванилова захар2 пакетчета пакетче

Балсамово парфе със задушени кайсии с аромат на ванилия

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(5)

Начин на приготвяне

Кипни сметаната. Разбий жълтъка и пудрата захар на крем. Наливай бавно горещата сметана в жълтъчния крем, като бъркаш непрекъснато. Постави купата над гореща водна баня и разбивай ок. 7 min, докато сместа започне леко да се сгъстява. Свали купата от водната баня и я остави да изстине малко, като разбъркваш от време на време.

Добави заквасената сметана, разбъркай с движения отдолу нагоре и овкуси сместа с балсамовия оцет. Изсипи я в малка форма за кекс (ок. 20 cm), покрий я с фолио за свежо съхранение и я остави във фризера за една нощ да замръзне.

Измий кайсиите, отстрани костилките и ги нарежи на резени. Кипни ги в ябълковия сок с ваниловата захар и вари на слаб огън 5 - 7 min, докато омекнат. Остави ги да изстинат.

Извади парфето от формата и го нарежи на резени. Гарнирай с кайсиите.

Съвет:
Парфето е особено вкусно, ако използвате балсамов оцет с ябълки.

Купи в Lidl

Заквасена сметанаЗаквасена сметана
Заквасена сметана
26.09 - 02.10
100 g безплатно
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.