Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пуешки бутчета пуешко бутче | 4 бр. бр. | |
сол сол | 3 ч.л. ч.л. |
За подправяне
пушен червен пипер пушен червен пипер | 2 - 3 | |
кимион кимион | 0,5 ч.л. ч.л. | |
черен пипер
черен пипер (прясно смлян) | 1 - 2 ч.л. ч.л. |
За соса
кетчуп кетчуп | 200 g g | |
балсамов оцет балсамов оцет | 2 с.л. с.л. | |
кафява захар кафява захар | 3 с.л. с.л. | |
пушен червен пипер пушен червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | |
горчица горчица | 2 ч.л. ч.л. | |
чесън на прах чесън на прах | 1 ч.л. ч.л. | |
черен пипер черен пипер | 0,5 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПуешки бутчета със сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нареждаме бутчетата в тава (за още по-добър резултат може да бъдат върху решетка). Овкусяваме само със сол и ги оставяме за 4 – 24 h. Може да ги оставим в хладилника без да ги покриваме, с цел кожата да изсъхне и при печене да се получи хрупкава коричка.
Овкусяваме с останалите подправки, непосредствено преди да изпечем бутчетата. Много е важно да не втриваме подправките, за да се получи коричка. Слагаме ги във фурна на 150° C за 3 – 4 h или на 120° C за 4 – 6 h. Периодично проверяваме тяхната крехкост, като дупчим с вилица. Месото трябва лесно да се отделя.
Изваждаме бутчетата от фурната, когато са готови и ги оставяме да си починат за 15 – 20 min преди да ги сервирамe. За повече хрупкавост, може след тази почивка да ги запечем отново за 10 – 15 min на 220 – 250° C.
Приготвяме соса като смесваме всички съставки в малка тенджера и ги готвим за 3 – 5 min на средно-висока степен на котлона, докато периодично разбъркваме.
Сервираме бутчетата със соса.