Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСпаначени гофрети с бъркани яйца и пушена сьомга
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
За приготвянето на гофретите може да използваме пресен или замразен спанак. Ако изберем пресен спанак, го сваряваме на пара или го бланшираме, оставяме да изстине и го нарязваме на ситно. Ако изберем замразен спанак, го размразяваме, отцеждаме излишната вода и го нарязваме на ситно.
В голяма купа слагаме овесените ядки, изварата, яйцата и бакпулвера и разбъркваме, докато се получи гладка смес. Добавяме малка щипка морска сол и малко вода, ако сместа стане прекалено гъста. Добавяме ситно нарязания спанак към тестото.
Загряваме гофретника и го намазваме с малко количество мазнина. Изсипваме черпак от тестото и печем гофретите, докато станат златисти и хрупкави. Подреждаме гофретите, като ги съхраняваме така, че да не изсъхнат.
Продължаваме с приготвянето на бърканите яйца. Загряваме малко количество масло в тиган. Внимателно добавяме яйцата в тигана и пържим на слаб огън, докато белтъците стегнат, но жълтъците останат леко течни. Не трябва да прекаляваме, за да не станат прекалено сухи. Подправяме с щипка сол и черен пипер.
Поставяме всяка спаначена гофрета в чиния. Отгоре слагаме по 2 – 3 с.л. от бърканите яйца.
Гарнираме с пушена сьомга и пресни билки. По желание може да добавим чери домати и билкова извара.