Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешки ребра агнешки ребра | 2 - 3 kg kg | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
олио олио | 2 - 3 с.л. с.л. | |
картофи
картоф (дребни) | 1,5 kg kg |
За соса
За салатата
бейби спанак бейби спанак | 200 - 300 g g | |
круши круша | 1 - 2 бр. бр. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАгнешки котлети с картофи, млечно-ментов сос и спаначена салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме ребрата, като отстраняваме по-тлъстите участъци, които има вероятност да не се разтопят по време на краткото изпичане. Измиваме картофите, добавяме изрезките при тях и овкусяваме със сол и пипер. За подобряването на вкуса може да се оставят да се мариноват за 2 до 12 h.
Слагаме картофите да се пекат на 220° C за около 30 min. Не загряваме фурната предварително, за да има повече време агнешката мазнина да се разтопи. Разбъркаме картофите на половината време, за да се овкусят добре с мазнина.
Запечатваме ребрата в тиган с малко олио, докато придобият златист цвят. След това ги слагаме във фурната на решетка над картофите и намаляваме температурата на 150° C. Допичаме всичко за още 30 min, докато месото достигне 55° C вътрешна температура за постигане на степен medium rare.
За приготвянето на соса нарязваме ментата на ситно, а чесъна стриваме на паста. Към тях добавяме заквасената сметана, киселото мляко, горчицата, меда, маслиновото масло, солта и разбъркваме.
Нарязваме крушите на кубчета, добавяме бейби спанака и овкусяваме салатата с желано количество от соса.
Нарязваме ребрата на котлети. При необходимост може да почистим месото, а изрезките може да използваме за направата на пръжки за качамак или друго ястие.
Сервираме всички компоненти и се наслаждаваме на уникалния вкус!