Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от сьомгова пъстърва
филе от сьомгова пъстърва (или сьомга ) | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
За зеленчуците
тиквички тиквичка | 2 - 3 бр. бр. | |
моркови морков | 3 - 4 бр. бр. | |
царевица
царевица (сварена) | 1 - 2 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 2 - 3 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
чери домати чери домат | ||
босилек босилек |
За соса
заквасена сметана заквасена сметана | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
горчица горчица | 1 ч.л. ч.л. | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
босилек босилек | 3 - 4 стръка стрък | |
сол сол |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСьомгова пъстърва на грил с тиквички, морков и млечен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме зеленчуците на едро така, че да бъдат удобни за гриловане. Слагаме ги в купа и ги поръсваме със сол и маслиново масло.
Междувременно приготвяме соса, като намачкваме чесъна на паста, а босилека го нарязваме на ситно. Добавяме заквасената сметана, маслиновото масло, солта и горчицата и разбъркваме добре.
Продължаваме с приготвянето на рибата. Отстраняваме корема на рибното филе. Тази част е по-мазна и има вероятност да остави неприятна нотка в цялото ястие. Коремната част може да се грилова отделно за малко по-дълго, като целта е да се запекат по-мазните участъци.
Почистваме филето от кости с помощта на пинсета. Тази стъпка не е задължителна, но процедурата отнема около 5 min, а оказва огромно влияние на крайния резултат. Нарязваме рибата на порции и ги овкусяваме със сол, маслиново масло и черен пипер.
Изпичаме зеленчуците на грил. Изпичаме и рибата на грила, като първо поставяме от страната на кожата за 4 – 5 min, докато получи загар. След това съвсем за кратко изпичаме и от другата страна за 2 – 3 min.
За финал сервираме, като първо слагаме няколко лъжици от млечния сос, отгоре нареждаме грилованите зеленчуци, босилека и малко чери домати. Поставяме филето с кожата нагоре, за да остане крехка и готово!