« Назад

Цяла патица с ябълков фреш и пащърнак върху чътни от смокиня и кленов сироп

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

150 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Цяла патица с ябълков фреш и пащърнак върху чътни от смокиня и кленов сироп
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 150 min

1) Вземи изчистената патица и я осоли хубаво, като бодеш с дървен шиш бутчетата и кожата. Поръси 50 g маслото с 1 ч.л. червен пипер Родна стряха, разбъркай ги хубаво и намажи патицата с получената смес.

2) Почисти и обели пащърнака, морковите и половината ябълки и ги нарежи на големи кубчета в една тава.

3) Изцеди сок от другата половина ябълки.

4) Сложи в дълбока тава ябълките и зеленчуците, поръси с чесън, сол и пипер и два стръка розмарин. Сложи отгоре патицата, а после сипи ябълковия сок, сипи 2 l зеленчуков бульон и сложи във фурната. Печи около 2 часа на температура 160 – 180⁰C.

6) Сложи 50 g масло в тенджера. Обели лука, нарежи го на големи полумесеци и го добави при маслото и ги задуши. Разбъркай хубаво и прибави смокините и десертното вино. Подправи с лютия червен пипер и кленовия сироп и завърши с 4 стръка мащерка.

7) Когато патицата се изпече, вземи соса и го пасирай и прецеди.

8) Подреди в чинията чътнито, а върху него патешкото. Полей със сос и сложи стръкче мащерка отгоре. Добър апетит!