Верига от любими рецепти
Патешко филе с пъстра гарнитура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

патешко филе патешко филе600 g g
бяло зеле бяло зеле400 g g
червено зеле червено зеле250 g g
китайско зеле китайско зеле150 g g
броколи броколи50 g g
чери домати чери домат2 бр. бр.
тикви тиква30 g g
мед мед2 с.л. с.л.
краве масло краве масло40 g g
олио олио20 ml ml
соев сос соев сос1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Патешко филе с пъстра гарнитура

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме добре патицата. Отделяме внимателно филето и изрязваме кожата. Овкусяваме месото със сол и черен пипер. В тиган загряваме олиото и запържваме филето за 4 до 8 min от всяка страна в зависимост дали обичаме месото да е алангле, или предпочитаме по-изпечено.

Отделно нарязваме зелето на тънки ивици, броколите - на отделни цветчета, тиквата - на кубчета, а чери доматите - на полумесеци. Задушаваме ги за 10 min в 20 g масло и подправяме със сол и черен пипер.

В касерола загряваме меда, соевия сос и останалото масло и след като сместа кипне, отстраняваме от котлона и оставяме да се охлади за не повече от 1 минута. Поливаме филетата със соса и сервираме с гарнитура от задушените зеленчуци.