
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПатешко филе с пъстра гарнитура
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме добре патицата. Отделяме внимателно филето и изрязваме кожата. Овкусяваме месото със сол и черен пипер. В тиган загряваме олиото и запържваме филето за 4 до 8 min от всяка страна в зависимост дали обичаме месото да е алангле, или предпочитаме по-изпечено.
Отделно нарязваме зелето на тънки ивици, броколите - на отделни цветчета, тиквата - на кубчета, а чери доматите - на полумесеци. Задушаваме ги за 10 min в 20 g масло и подправяме със сол и черен пипер.
В касерола загряваме меда, соевия сос и останалото масло и след като сместа кипне, отстраняваме от котлона и оставяме да се охлади за не повече от 1 минута. Поливаме филетата със соса и сервираме с гарнитура от задушените зеленчуци.