Верига от любими рецепти
Патешки гърди  с картофени ноазети и зелен боб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от патешки гърди филе от патешки гърди420 g g
мармалад от смокини мармалад от смокини30 g g
картофени ноазети картофени ноазети300 g g
зелен фасул зелен фасул
(замразен)
300 g g
черни маслини черни маслини
(без костилки)
50 g g
мащерка мащерка4 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Патешки гърди с картофени ноазети и зелен боб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(14)

Начин на приготвяне

Размразяваме филетата от патешки гърди, ако са замразени. Изплакваме ги и подсушаваме. Внимателно нарязваме горната част на кожата на ромбове, без да режем в месото. 

Запържваме филетата в горещ тиган от страната на кожата за 4-5 min. Подправяме леко със сол и черен пипер, обръщаме и пържим за още 4-5 min. Поставяме филетата във форма за печене с кожата нагоре и намазваме с мармалада от смокини.

Запичаме картофените ноазети в предварително загрята на 200°C фурна според инструкциите на опаковката, поставяме филетата и продължаваме да готвим още приблизително 10-12 min в зависимост от дебелината на филетата.

Междувременно сваряваме замразения зелен боб във вряща подсолена вода за 8 min. Отцеждаме маслините и ги разрязваме наполовина. Измиваме мащерката, подсушаваме я и накъсваме листата. Изваждаме патешките филетата от фурната, покриваме ги с алуминиево фолио и ги оставяме да си починат.

Отцеждаме зеления боб. Запържваме го заедно с маслините и мащерката в маслиново масло за 1-2 min, подправяме със сол и черен пипер. 

Нарязваме филетата от патешки гърди и сервираме заедно с ноазетите и зеления боб.

Купи в Lidl

Гръцко маслиново маслоГръцко маслиново масло
Гръцко маслиново масло
30.01 - 05.02
9,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.