
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от патешки гърди филе от патешки гърди | 420 g g | ||
мармалад от смокини мармалад от смокини | 30 g g | ||
картофени ноазети картофени ноазети | 300 g g | ||
зелен фасул
зелен фасул (замразен) | 300 g g | ||
черни маслини
черни маслини (без костилки) | 50 g g | ||
мащерка мащерка | 4 стръка стрък | ||
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатешки гърди с картофени ноазети и зелен боб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Размразяваме филетата от патешки гърди, ако са замразени. Изплакваме ги и подсушаваме. Внимателно нарязваме горната част на кожата на ромбове, без да режем в месото.
Запържваме филетата в горещ тиган от страната на кожата за 4-5 min. Подправяме леко със сол и черен пипер, обръщаме и пържим за още 4-5 min. Поставяме филетата във форма за печене с кожата нагоре и намазваме с мармалада от смокини.
Запичаме картофените ноазети в предварително загрята на 200°C фурна според инструкциите на опаковката, поставяме филетата и продължаваме да готвим още приблизително 10-12 min в зависимост от дебелината на филетата.
Междувременно сваряваме замразения зелен боб във вряща подсолена вода за 8 min. Отцеждаме маслините и ги разрязваме наполовина. Измиваме мащерката, подсушаваме я и накъсваме листата. Изваждаме патешките филетата от фурната, покриваме ги с алуминиево фолио и ги оставяме да си починат.
Отцеждаме зеления боб. Запържваме го заедно с маслините и мащерката в маслиново масло за 1-2 min, подправяме със сол и черен пипер.
Нарязваме филетата от патешки гърди и сервираме заедно с ноазетите и зеления боб.