Верига от любими рецепти
Тортиля с лефт оувър пуйка или пиле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пуешко месо пуешко месо
(може да използваме остатъци от печено пиле, свински пържоли, кюфтета или друг протеин)
500 - 600 g g
червен боб червен боб100 g g
авокадо авокадо1 бр. бр.
чедър чедър8 слайса слайс
тортиля питки тортиля питка4 бр. бр.
айсберг айсберг3 - 4 листа лист
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
царевица царевица
(от консерва)
100 g g
домати домат1 бр. бр.
майонеза майонеза4 с.л. с.л.
лимони лимон
(ползваме сока)
1 бр. бр.
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Тортиля с лефт оувър пуйка или пиле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(119)

Начин на приготвяне

Задушаваме месото в тиган с доматеното пюре, боба и царевицата. Добавяме малко вода, овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Нарязваме авокадото на слайсове, а домата - на филии.

Намазваме с майонеза всяка тортиля и поставяме от месото, авокадото, айсберга, лимоновия сок и домата. Подправяме със сол и черен пипер. Добавяме сиренето по избор и завиваме.

Слагаме малко олио в сух тиган на умерен котлон и запечатваме тортилите първо откъм отвора и след това ги обръщаме. Запичаме за по 3 – 4 min от всяка страна.