Верига от любими рецепти
Дърпано патешко с картофен гратен

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофен гратен картофен гратен400 g g
хрупкава патица хрупкава патица1 kg kg
лук лук2 бр. бр.
червено зеле червено зеле1,25 kg kg
масло масло50 g g
желе от горски плодове желе от горски плодове3 с.л. с.л.
оцет оцет50 ml ml
сол сол

Дърпано патешко с картофен гратен

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(17)

Начин на приготвяне

Приготвяме картофения гратен и хрупкавата патица според указанията на опаковката. Междувременно нарязваме лука и червеното зеле на ситно.

В тенджера загряваме маслото, добавяме лука и червеното зеле. Оставяме да се задушат за 1-2 min, като разбъркваме. Добавяме желето от горски плодове и овкусяваме със сол и оцет.

С помощта на две вилици разкъсваме патешкото месо и подреждаме в чинии заедно с картофения гратен, червеното зеле и желето от горски плодове.